Humøret var højt i weekenden, da arrangørerne bag Rock Under Broen endelig kunne overtage græsplænen under den nye Lillebæltsbro. For nu skal der tegnes op, og i løbet af de kommende dage opbygges koncertpladsen.

Vi mødtes med Peter Zederkof på græsset, der fuld af begejstring rullede rundt med stregerne, mens han håber på solskin til de to kæmpe festdage, der har fyldt meget i hans planlægning siden sidste år.

Den store fest er lige om hjørnet. Rock Under Broen er i fuld gang med forberedelserne til den kommende begivenhed. Højt humør hersker blandt arrangørerne, da de tager græsplænen i brug under den nye Lillebæltsbro. I de næste dage skal koncertpladsen opbygges og forventningerne er høje.

Peter Zederkof har brugt det sidste år på at planlægge den kommende begivenhed. Selvom pladsen vil være en smule større i år, vil den grundlæggende struktur være den samme. Han fortæller, at de har lyttet til publikums feedback, og har foretaget nogle mindre justeringer baseret på dette.

Peter Zederkof. Foto: AVISEN

– Vi starter stille og roligt op i dag med at strege hele pladsen op, hvordan hegnet skal stå, hvor standpladserne, hvor scenen skal være, alle områderne bag ved scenen og så videre. Vi lytter til vores publikum og tilpasser os derefter. Det bliver en smule større i år, men vi sikrer os, at det hele kan fungere, fortæller Peter Zederkof.

– Selvom jeg har prøvet det et par gange, er der stadig nerver, men når alt er på plads, får jeg ro i maven. Og når vi er færdige her, begynder vi at overveje fremtiden – lave en toårig, treårig, eller femårig plan. Men vigtigst af alt, så tænker jeg konstant på publikummet. Det allervigtigste for os allesammen, der sidder med Rock Under Broen, det er at vores publikum har det godt, fortsætter han.

Når det kommer til toiletterne, har arrangørerne også været opmærksomme på publikums feedback. De har sørget for, at der er tilstrækkelige faciliteter, såvel som mad og drikke salgssteder. Alt dette er for at sikre, at folk har det godt under begivenheden, især med forventningen om godt vejr.

Foto: AVISEN

– Det bliver en lille smule større i år, vi giver altid så meget plads til publikum, som vi overhovedet kan have. Vi rykker standpladserne eller bordene en meter tilbage, hvis det kan lade sig gøre, men vi giver heller ikke mere end vi skal, for tingene skal også kunne fungere. Vi får i hvert fald ikke mindre plads, det er helt sikkert, siger Zederkof og uddyber:

– Scenerne er næsten magen til sidste år. Det er ikke helt samme leverandører, der er en lille smule forskel på bredde og dybde, man kan måske godt se det, hvis man kigger, men så stor en forskel er der ikke. Det er mere sådan hvordan man mærker scenen, der bliver noget andet i år. Vi har igen valgt at lytte til folk, så vi har de toiletter, der skal til, og vi har de salgsflader både med mad og drikke, som der skal til. Man kan vaske hænder, man kan få noget at drikke og så videre. Det er vigtigt at folk har det godt, nu når solen kommer til at skinne fra skyfri himmel med 22 grader.

Forberedelserne starter allerede, når festivallen er slut.

– Der er altid den der kriller i maven, når vi går rundt – bliver det nu som jeg har planlagt på tegningen? Kan tingene være der? og så videre. Så når dagen i dag er omme, hvor vi forhåbentligt har streget det hele op, så har jeg endnu mere ro i maven, om at nu er vi sgu i gang, og vi skal sådan set bare følge de mærker, som vi har lavet hele dagen i dag, siger han og tilføjer:

– Der er ikke ret meget, der taler imod, at vi ikke skal fortsætte, men vi har givet hinanden hånden på, da vi startede, at vi ville give det en treårig periode… Selvfølgelig er der mere arbejde, det er ikke bare to dage, der er en masse ting både før, under, efter og imellem, de her to dage, der skal laves, som der ikke kun er én dag af, men den succes, det virker til at blive, det vil være dumt ikke at lytte til det.

Rock under Broen 2022. Foto: AVISEN

– Jeg tænker mere eller mindre næsten kun på publikum. Når jeg booker musikken, tænker jeg på publikummet. Når jeg indretter pladsen, tænker jeg på publikummet. Det allervigtigste for os allesammen, der sidder med Rock Under Broen, det er at vores publikum har det godt. For hvis de har det godt – for det første bruger de nogle penge, og så kommer de forhåbentlig igen, slutter Peter Zederkof.