Middelfart Boldklubs formand, Per Jørgensen, sidder bag sit skrivebord i sit kontor på Alsvej, hvor Melfarhus har sit hjem. Med et dybdegående blik på klubbens fremtid deler han sine refleksioner og forventninger.

På kontoret har Per netop afsluttet en telefonsamtale. Turen går fra kontoret, ned ad gangen, og ind i et mødelokale, hvor Perr finder en kande vand frem og deler klubbens visioner og ambitioner med AVISEN.

– Vi ryger op nu, siger Jørgensen med en solid portion selvsikkerhed i stemmen og fortsætter: – Og selvom mange har ambitioner på vores vegne, så ser jeg vores komfortzone i 2. og 3. division. Det er det niveau, vi passer bedst til.

Han skaber en bredere kontekst for sine refleksioner ved at pege på Fyn som en helhed. Jørgensen understreger, at der ingen fynske kommuner er, der er gearet til elitesport.

– Odense Håndbold spiller i en hal, der ikke opfylder til kravene, og OB’s hal opfylder heller ikke kravene, fortæller han. Ifølge formanden er dette et prioriteringsspørgsmål, der peger på, hvor ressourcerne er kanaliseret.

Sammenligningen med andre klubber ligger tæt på overfladen.

– Vi møder klubber som Aarhus, Aalborg, Silkeborg, Herning, København. Alle disse har bedre betingelser og forhold. Det er politisk bestemt. Vi kan godt sammenligne os med FC Fredericia, men kig på deres forhold. De får formentlig bygget deres stadion færdig, og der er de markant foran os, sigerr Per.

Men Jørgensen nægter at lade sig slå ud af disse udfordringer. Han afslører, at der er potentielle løsninger på vej:

– Det kan måske komme over til Lillebæltshallen, men så er det på det niveau, siger Per, der advarer også om, at en sådan løsning ikke ville være uden konflikt.

– Der ville komme rammeskrig, hvis klubben skulle bruge 80 millioner kroner på et nyt stadion. Skulle byrådet have det oppe af vende, så vil der blive råbt op. Den slags har man ikke tradition for i Middelfart, siger han.

Hans fokus drejer dog hurtigt tilbage til holdet.

– Vores mål er at skrue et hold sammen til oprykningsspillet i 2. division, men jeg tænker vores niveau er fra en 4. -5 plads til 9. plads, siger Per Jørgensen. Selvom hans ambitioner er høje, er Jørgensen klar over de realiteter, klubben står over for:

– Vi kan på kort sigt måle os med de bedste, men ikke over flere sæsoner.

Han roser dog klubbens nuværende setup.

– Vi har et sindssygt godt setup med fuldtidstræner, sportschef og en god trup, samt 23-24 spillere på kontrakt, siger Per Jørgensen.

Jørgensen viser også dyb indsigt, når det kommer til klubudvikling. Førhen havde man mange rutinerede spillere, men det har ændret sig. Nu har man en yngre trup

– Vi lærer noget hvert år, men det er klart, både med håndbold og fodbold, at det er en kæmpe balance, siger Per og bemærker, at klubben skal navigere mellem to modsatrettede krav: På den ene side skal man hjælpe de unge spillere med at udvikle sig, men på den anden side går det ofte ud over placeringen og koster.

Formanden har en klar vision om, hvordan dette dilemma kan løses.

– Jeg så gerne, vi fik flere lokale spillere på førsteholdet eller fik 2. holdet i Danmarksserien, siger Per. Han er dog klar over, at dette ville kræve mere fokus på talentudvikling, hvilket kan være en udfordring.

Til sidst kommer han ind på klubbens tilskuere, en vigtig del af klubbens liv og energi.

– Sidste gang på stadion var der 600, så hvis vi lægger med i 2. division og i toppen blive de 600 til 1.000, siger Per Jørgensen.

Selvom Middelfart Boldklub allerede har sikret sig oprykning til 2. division resterer der stadig fire kampe.

Læs også