Det bliver Troels Lund Poulsen, der skal stå i spidsen for Venstre. Det ligger fast nu, inden partiets landsmøde den 18.-19. november i Herning. Ingen andre kandidater har meldt sig inden tidsfristen udløb.

Venstres kommende landsmøde i Herning tegner til at blive en kåring, idet Troels Lund Poulsen står til at overtage formandsposten efter Jakob Ellemann-Jensen. Med fristens udløb for kandidaturer til formandsposten og ingen andre udfordrere i sigte, vil Poulsen, ifølge partiets tradition, formelt blive valgt som formand i næste uge.

Troels Lund Poulsen har været en central figur i dansk politik gennem mange år. Nu skal have være formand. Han går til denne nye opgave med en blanding af entusiasme og respekt for det store ansvar, det medfører. I et Facebook-opslag har han delt sin taknemmelighed og sit engagement over for de udfordringer og den arv, han står til at overtage.

I erkendelse af Venstres nuværende tilstand og behovet for fornyelse, lægger Poulsen vægt på vigtigheden af samarbejde og fælles indsats. Han ser frem til at uddybe sine visioner for partiet og dets vej fremad under landsmødet. Det er en vej, der vil kræve hårdt arbejde og dedikation fra både partiledelsen og de tusindvis af medlemmer og tillidsfolk, der udgør partiets kerne.

Venstres rige historie og bidrag til dansk politik er noget, som Poulsen ønsker at bygge videre på. Han udtrykker en dyb forståelse for partiets stolte traditioner og det mandat, dette giver ham som den kommende formand.