Erritsø GIFs førstehold redede sæsonen med vigtig hjemmesejr.

RUGBY. Den lokale rugbyklubs førstehold redede sæsonen 2023 i sidste spillerunde. Det skete i lørdags, den 14. oktober, hvor Erritsø GIF hjemme tog imod et ungt og talentfuldt mandskab fra Odder RK. Den omvendte kamp i september vandt Odder 32 – 21. Så der stod revanche på programmet, da Erritsø GIF lagde græs til kampen om tredjepladsen i 2. division vest.

Lørdagen inden havde Aalborg-Holstebro sikret sig samlet sejr i divisionen, imens Aarhus RK II sluttede som nummer to. Siden 1987 er Erritsø GIF aldrig blevet dårligere placeret end nummer tre i 2. division. Så der var meget at kæmpe om, da Odder RK kom på besøg.

Erritsø løste opgaven fra start til slut. Således holdt de i hele 1. halvleg Odder RK fra at score. Hjemmeholdets struktur fungerede næsten optimalt. Erritsøs holdkaptajn Thor Steendahl var igen mand for at tage de rigtige beslutninger, især i angreb. I første halvlegs overtid endte et flot angreb hos højre wing Svend Sørensen. Han holdt fast i bolden og sidesteppede sig fri af tacklingerne og løb de første 5 points hjem til Erritsø. Holdkaptajnen konverterede let til halvlegsføring 7 – 0.

Anden halvleg blev mere lige. I den første halve time slog Erritsøs effektivitet dog klart igennem i form af to flotte scoringer af Thor Steendahl og Chano Jensen. Sidstnævnte scoring var en opvisning i sublimt sammenspil, hvor bolden blev passet bagud og løbet fremad af 7 – 8 af hjemmeholdets spillere, inden Chano Jensen sled sig fri og kastede sig frem og trykkede bolden ned bag mållinjen tæt ved venstre hjørneflag. Fornemt af den unge venstre wing, som ramte storformen i sæsons sidste turneringskampe.

Da kaptajn Steendahl tolv minutter før tid udnyttede et straffespark tæt ved Odders mål, øgede han føringen til 22 – 7. Odder skulle nu score tre gange for at indhente værterne. Gæsterne satsede alt og fik reduceret to gange, sidste gang i overtiden. Derpå kunne Erritsø og flertallet af tilskuerne på rugby stadion juble over sejren på 22 – 19 og en samlet tredjeplads i 2. division vest.

Der var flot comeback til Erritsøs Morten ’Conny’ Jørgensen, imens klyngehalf Hans Kristensen, propforward Per Søndergaard, og de to andenrækker Sebastian Guldager og Marcus Tournadre Jørgensen virkelig bragte fremdrift i Erritsøs mange angreb i kampen. I det hele taget sluttede Erritsø sæsonen af med en helstøbt holdpræstation.

Årets sidste opgave bliver en træningskamp, hvor københavnske CSR/Nanok og et andet hold kommer på besøg. Lørdag den 4. november.

Points for Erritsø GIF: Thor Steendahl 12. Svend Sørensen og Chano Jensen hver 5.