Efter succesen med sejlture mellem Fredericia og Middelfart sidste sommer, udvides konceptet nu markant.

Udover en gentagelse af sejlturene med Aventura på tværs af de to byer, hvor man fra Middelfart sejler til Fredericia og oplever byen – og omvendt, kan man nu på hjemmesiden en-sommerdag.dk finde et væld af oplevelser på Lillebælt med udgangspunkt fra begge sider af bæltet. Det er lige fra hvalsafari med vinsmagning over solnedgangsture til aftenture med undervandsdrone. Og det er alle de fem lokale turbåde Mira III, Sabine, Marianne, Fortuna og Aventura, der byder ind med oplevelser for turister og lokale.

– Aventura er et rigtigt godt supplement til alle de gode sommeraktiviteter, der foregår i Fredericia, og med en ny bådebro og fast placering i Fredericia, tror jeg på, at sejlturene med Aventura nok skal trække turister fra både ind- og udland, siger Susanne Eilersen, formand for Bosætnings- og Turismeudvalget.

Oplevelserne vil blive markedsført over hele landet for at trække flere turister til de mange fantastiske oplevelser på vandet i Lillebælt i området mellem Fredericia og Middelfart.

Det er Bridgewalking, der har investeret i projektet, og bestyrelsesformand Henrik Neelmeyer glæder sig:

– Efter succesen sidste sommer, hvor vi hurtigt måtte melde udsolgt, ser vi meget frem til, at vi får bredt konceptet ud, så det nu inkluderer alle de fem lokale turbåde – og endda også udlejere af havkajakker og SUP-boards. Vores ambition har fra starten været at understøtte alle de lokale turismeaktører, herunder ikke mindst turbådene.

Bridgewalking har fået udarbejdet en analyse af potentialet for turbådssejlads i området, og essensen af analysen peger på, at der både på kort og lang sigt er et potentiale for mere turbådssejlads. Allerede i år er udbuddet og variationen af turformer udviklet, så man kan få endnu flere oplevelser på vandet. Derudover får Aventura også fast bådeplads i Fredericia.

Lige som sidste år investeres der samtidig i at udvikle lokale oplevelser i Fredericia og Middelfart, så det bliver attraktivt at udvide bådturen med ophold i de to byer. I Fredericia kan opleve en ny spændende 3D-kikkert på toppen af vandtårnet, mens man i Middelfart etablerer en vandlegeplads ved Kulturøen i sommerferien.