På EUC Lillebælt er de nye hold netop startet 1. januar.

– Vi har optaget rigtig mange elever på erhvervsuddannelserne i år – faktisk har vi hele 20 procent fremgang, og det er vi rigtig glade for, siger uddannelseschef Henning Aaberg. Fremgangen peger i retning af, at det igen er populært at uddanne sig inden for håndværkerfagene.

– Regeringen har i sit regeringsgrundlag lagt op til at styrke erhvervsuddannelserne, for at flere unge skal vælge den vej. Det er nødvendigt, for at virksomhederne kan få den nødvendige arbejdskraft, og det er glædeligt at se, at udviklingen allerede nu ser så positiv ud, siger direktør Lars Middelboe. De mange nye elever kan oven i købet glæde sig over, at der er masser af lærepladser til dem,

Hvor der før var elever, som ikke kom igennem deres uddannelse, fordi de ikke fandt en læreplads, er det nu næsten helt sikkert, at alle får en lærekontrakt inden for ønskeuddannelsen, siger Henning Aaberg og tilføjer, at EUC Lillebælt er med på DM i Skills, der løber af stablen i Fredericia fra den 2. – 4. februar.

– Vi glæder os til at deltage. Det er spændende at se de mange dygtige lærlinge vise deres kunnen frem. Samtidig er det en god mulighed for unge mennesker til at komme og se, hvad de forskellige uddannelser står for og måske få inspiration til, når de nu snart selv skal vælge ungdomsuddannelse, slutter han.