Der gik ikke mange uger efter P.A. Brøds konkurs og lukning i de historiske bagerirammer på Vesterbrogade i Fredericia, før der igen kommer lys i bageriet. Ægteparret Kenneth og Anita Ebdrup Nielsen sørger for friskbagt brød i Vesterbrogade fra februar 2024.
Ægteparret har længe været på udkig efter en bagerforretning, der matchede deres drømme, og ned fra himlen kom så bageriet i Vesterbrogade, Fredericia.
– Det er en fantastisk mulighed for os. Vi har længe ledt efter passende rammer for et bageri, og dem får vi nu, så vi er virkelig glade og glæder os til at åbne, fortæller Anita Ebdrup Nielsen.
Parret har længe ledt efter en passende lokation til at prøve kræfter med deres eget bageri, og ud af det blå opstod muligheden.
– Vi har drømt og talt om at åbne et bageri i mange år, men tiden har ikke været den rigtige, og så har børnene været for små. Men nu dukkede muligheden op her i Fredericia, og så var det bare at slå til, fortæller Kenneth Ebdrup Nielsen.
Kenneth Ebdrup Nielsen er udlært bager fra Ejby Bageri på Fyn og har derudover arbejdet hos Dansk Supermarked, men også hos Langelæs Bagerierne i Aarhus og Horsens. Nu er det dog fredericianerne, han ser et stort potentiale i.
– For det første er Vesterbrogade en god lokation. Det er direkte en fantastisk beliggenhed. Vi er tæt på banegården og alle de mindre indfaldsveje til centrum af Fredericia, hvilket betyder, at der er trafik, og dermed stort potentiale for os, lyder det fra den kommende bagermester.
De har også lagt planerne for opstarten af bageriet, og målet er generelt at drive det videre i samme ånd, som den Bjarne Wetche og hans team stod for.
– Vi vil drive et traditionelt bageri. Bjarne Wetche havde selv en fremragende butik og bageri. Det er klart, at der hviler vi på nogle gode skuldre, og i den forbindelse vil vi naturligvis også drive det i den ånd, som han stod for, forklarer Kenneth.
Når der til februar kommer gang i ovnene igen, vil det være med et mindre, men godt sortiment, hvor der er kælet for kvaliteten, og så er Ebdrups Bageri også klar til at lytte til kundernes ønsker.
– I første omgang vil vi lave nogle gode produkter. Sortimentet vil udvikle sig undervejs, og vi vil også lytte til vores kunder i butikken. Det er klart, og så vil vi få nye produkter ind løbende. Det bliver lidt, men godt, fortæller Anita.
Kenneth kommer til at stå i bageriet, og Anita skal styre butikken, men der bliver også behov for medarbejdere.
– Vi starter ud med at søge medarbejdere, der kan hjælpe i butikken, imens jeg i første omgang starter med at stå alene i bageriet, og så ser vi med tiden, hvordan det går, siger Kenneth og bliver suppleret afslutningsvis af Anita:
– Vi har ikke lagt os fast på åbningsdatoen endnu, men det bliver i februar, og i den forbindelse kan kunderne glæde sig til friskbagt godt brød. Kenneth møder gerne ind så sent som muligt, så kunderne får brødet helt frisk. Det er ikke bagt tidligt på natten. Kenneth bager det meste af dagen, så man kan dufte produkterne undervejs. Derudover slår vi meget på service, service og mere service, så kunderne kommer tilbage. Åbningstiderne bliver fra 6-17 i hverdagene og 6-16 i weekenderne.
Ægteparret er Ebdrup er bosat i Fredericia, hvor Anita også er født. De kender derfor til traditionerne i bageriet på Vesterbrogade, der har dannet rammerne om en bager siden 1954, og fra februar vil det være under navnet Ebdrups Bageri, at der er en bager på Vesterbrogade i Fredericia.
Bygningen i Vesterbrogade er ejet af den tidligere bagermester i samme rammer; Bjarne Wetche.