Mikkel Fredensborg Schmidt, Claus Fey, Christian Rosenberg, og Trine Frederikke er alle veteraner. De skal sejle over Atlanten i robåd senere på året, og for at forberede sig, har de i weekenden øvet sig ved at ro i romaskiner 24 timer i træk.
Som tidligere nævnt er Mikkel krigsveteran, mens de øvrige tre er politiveteraner. Krigsveteraner får stor opmærksomhed, mens der ikke er så meget fokus på politiveteraner. Det vil de alle fire gøre opmærksom på ved at sætte fokus på The Blue Line Denmark.
Den 12. december 2024 går turen over Atlanten. Turen starter vest for Tenerife i Spanien, og så skal der ellers bare roes. Det foregår sådan, at man er fire personer om at ro én båd, hvor man roer to ad gangen. Det foregår ved, at man roer to timer ad gangen, hvorefter man skifter. I den tid, som man ikke roer, skal man sørge for at få spist, sovet og alt andet, der er nødvendigt for at kunne præstere at ro.
Netop ud fra den devise træner Mikkel, Claus, Christian og Trine. De var i weekenden samlet på Brenderup Højskole, hvor Mikkel arbejder til dagligt. I den forbindelse havde de fået lov til at låne et lokale, hvor de havde sat romaskiner op og indlogeret sig, som om de var ude på havet.
– Vi prøver at simulere et døgn på Atlanten. Jeg vil skyde på, at det er fire gange så hårdt som derude. Vi rammer omkring 500 kilometer på et døgn, når vi er afsted bliver det omkring 100-120 kilometer i døgnet, og det skyldes, at vi kan ro meget hurtigere her. Jeg kan ramme omkring 22 kilometer på to timer her, og det kan man ikke derude på havet, konstaterer Mikkel, mens han er i gang med at ro.
I weekendens løb var både venner og familie forbi som moralsk opbakning, men også kokken Claus Holm, som Mikkel, Claus, Christian og Trine havde mødt på en messe, mødte op. Han sørgede for snacks.
– Han havde taget sit køkken med og lavet ikke mindre end seks snacks til os og det publikum, der var til stede. Det var ret stort. Alt imens vi knoklede, lavede han mad til os, siger Mikkel.
Uden mad og drikke duer helten ikke. Derfor havde de fire veteraner også forsynet sig godt. Alt lige fra feltrationer til diverse former for barer, sodavand og slik var fundet frem. Alt sammen med det formål for øje at have nok mad indenbords og samtidig sørge for, at der var nok sukker i kroppen til den fysiske præstation, der ligger i det.
– Vi har næsten spist halvanden kilo bland-selv slik. Vi har drukket utallige elektrolytter og energidrikke også. Vi skal simpelthen holde kroppen aktiv. Det første jeg selv gør, når jeg går af, er at jeg spiser, vedligeholder min krop og får så meget hvile som muligt, forklarer Mikkel.
Tidligere var det et tema, at der skulle indsamles midler til den båd, som Mikkel, Claus, Christian og Trine skal sejle over Atlanten i. De er endnu ikke i mål, men Mikkel fortæller, at det er tæt på. Derfor kommer båden, som de køber, til Fredericia i løbet af foråret, før båden bliver fragtet til starten vest for Tenerife senere på året.
Man kan følge de fire veteraners rejse på deres Facebook-side Ocean Rowing Team ved at klikke her.