Fredericia Håndboldklubs administrerende direktør, Thomas Renneberg-Larsen, var ikke den første, der fik at vide, at den fredericianske klub har fået et wildcard til Champions League, men det gjorde ikke reaktionen mindre markant for ham.

– Jeg tænkte fedt, fedt, fedt.

Sådan siger Thomas Renneberg-Larsen, da det gik op for ham, at FHK spiller Champions League, men faktisk fik han ikke personligt overrakt beskeden. Sådan gør man ikke i det europæiske håndboldforbund, EHF. I stedet var der nogen, som var mere vaks ved havelågen end Thomas Renneberg-Larsen.

– Jeg begyndte pludselig at få opkald, og Gudmundur skrev sms’er til mig. Jeg fattede ikke helt, hvad der skete, men da det gik op for mig, fik jeg gåsehud, siger han.

Direktøren har selv været stille med at ville melde noget ud om, hvordan han så på mulighederne for at få et wildcard. Nu åbner han op for, hvordan han ser på det hele.

– På forhånd tænkte jeg, at vi havde 40 procents chance, men da jeg så de andre hold, så tænkte jeg, at det kunne lade sig gøre på en af de sidste pladser, siger Thomas Renneberg-Larsen.

adp-as.dk

Et af kriterierne falder FHK for, da klubben ingen europæisk erfaring har inden for de seneste sæsoner. Derfor kan det udefra set virke mærkeligt, at FHK fik et wildcard.

– Vi er upcomings, og det tror jeg, at de har kigget på. Det er et bud, da vi ellers skulle gå efter kriterierne, ville vi ikke komme med. De har kigget på vores setup og Gudmundur og sagt, at vi skal med, men også fordi dansk håndbold ligger, hvor vi gør, forklarer Larsen.

Hvad med hjemmebanen, og skal der forstærkninger til?

Et af de presserende spørgsmål er, hvad FHK gør med hjemmekampene. thansen Arena opfylder ikke kravene, men planen er klar.-

– Jeg har lavet en aftale med Odense Kongrescenter, hvor GOG har spillet. Vi kommer til at spille en del kampe derover, og der er nogle dage, som ikke kan lade sig gøre. Vi må kigge mere konkret på det, når vi har kamprækkefølgen, siger Thomas Renneberg-Larsen.

Et andet spørgsmål, der presser sig på, er om FHK nu skal på spillerjagt. Det, at klubben nu deltager i Champions League, giver 14 ekstra kampe i forhold til normalt, og det kan presse truppens størrelse.

– Vi må se, hvad der sker. Det kan godt være, at der er nogen, der ringer. Vi har en bred trup, men det er klart, at vi får et hårdt program fra start, siger Thomas Renneberg-Larsen.

Han slår dog fast, at klubben ikke bare kommer til at hente en spiller ind for at gøre det. Det skal være en, der køber ind på hele projektet med Fredericia Håndboldklub.

– Vi har et godt hold, og vi må se, hvad der er af muligheder. Vi går ikke på kompromis med dem, der bare vil spille her og være “lejesoldater”, siger Thomas Renneberg-Larsen.

https://www.estate.dk/ejendomsmaeglere/midtjylland/estate-peter-moeller-fredericia?gad_source=1&gclid=EAIaIQobChMI8dPQyoXPhQMVZheiAx3prQAJEAAYASAAEgKDkfD_BwE

Hopper direkte ind på den store scene

Spoler man tiden tilbage, så er det hele uvirkeligt. FHK spillede i 2012 Jyllandsserie, og nu står klubben foran at skulle spille europæisk håndbold for første gang i over 40 år, og det på den helt store scene.

– Vi hopper direkte ind i den største turnering. Det er med fuld skrue. Der har ikke været stop på vejen. Vi havde håbet på det og tænkte, om vi skulle lære af at spille i European League, men nu er vi med og skal tage det som et klap på skulderen til byen, holdet og hele håndbold-Danmark. Vi vil kæmpe med næb og klør for at lave store resultater, siger Thomas Renneberg-Larsen.

Seedningslagene er endnu ikke offentliggjort, men FHK har enkelte ønsker forud for lodtrækningen.

– Som Gudmundur siger, har vi en chance mod dem alle, men vi vil gerne have nogen af dem, der har danskere på holdet, og det gør, at når vi skal spille i Odense, trækker det andre tilskuere. Så lad os få Berlin. Barcelona kunne også være sjovt, slutter Thomas Renneberg-Larsen.