Dagens EM-kampe var præget af spænding og tæt konkurrence, med to ud af tre opgør, der endte uafgjort. Både Kroatien og Schweiz leverede stærke præstationer og satte deres modstandere under betydeligt pres, men formåede ikke at sikre sejren, hvilket resulterede i uafgjorte resultater for begge hold. Tyskland, derimod, viste deres klasse ved at dominere kampen mod Ungarn og sikrede en overbevisende sejr.

Den første kamp stod mellem Kroatien og Albanien. Begge hold var under pres efter at have tabt deres første opgør ved EM-slutrunden, men Kroatien måtte påtage sig favoritværdigheden. Albanien kom godt fra start og viste stor kampgejst, og de kom stik imod spil og chancer i front i første halvleg. I anden halvleg vendte imidlertid. To kroatiske scoringer sendte dem i ekstase, og det lugtede af en sejr, men sådan skulle det ikke gå. I kampens overtid fik Albanien bolden i netmaskerne og sikrede sig 2-2.

Tyskland levede endnu en gang op til deres favoritværdighed og sikrede sig en imponerende 2-0 sejr mod Ungarn. Kampen var dog mere spændende end resultatet måske antyder. Ungarn viste sig som en stærk modstander og var flere gange tæt på at bringe sig foran. Tysklands stjernemålmand Manuel Neuer måtte virkelig træde i karakter og leverede adskillige spektakulære redninger, som holdt Ungarn fra at score. På trods af det tyske holds dominans og mange chancer manglede de den sidste skarphed i deres afslutninger, som kunne have resulteret i en endnu større sejr.

I onsdagens sidste kamp skuffede Schweiz mod Skotland, som på den anden side sikrede sig et livsvigtigt point. Skotterne startede stærkt og kom foran tidligt i kampen, hvilket satte Schweiz under pres. Schweiz formåede dog at svare igen hurtigt i første halvleg med en udligning, der bragte dem tilbage i kampen.

Anden halvleg levede ikke helt op til forventningerne, og spillets kvalitet var generelt lavere. Schweiz havde flere muligheder for at tage føringen, men deres manglende effektivitet foran mål kostede dem dyrt. Trods flere chancer lykkedes det ikke for dem at få bolden i nettet igen. Skotland forsvarede sig godt og holdt stand mod det schweiziske pres, hvilket resulterede i en uafgjort kamp.