Den islandske FHK-træner, Gudmundur Gudmundsson, har forlænget sin kontrakt frem til sommeren 2027.

Det har været én stor succes, siden Gudmundsson kom til FHK. Islændingen har taget den fredericianske klub med storm, og allerede nu har han forlænget aftalen frem til sommeren 2027.

Den oprindelige kontrakt løb frem til sommeren 2025, men FHK har været tidligt ude og lave en forlængelse af aftalen med Gudmundur Gudmundsson, som også kunne være aktuel for andre klubber med de bedrifter, han har leveret i FHK på to sæsoner. I den første sæson blev det til DM-bronze, og i denne sæson blev det til en deltagelse i Santander Final4 og DM-sølv, hvilket har skabt stor opsigt.

– Det er med enorm stolthed og glæde, at vi kan annoncere forlængelsen af Gudmundur Gudmundssons kontrakt. Han har været en afgørende figur i vores rejse mod toppen af dansk håndbold, og vi er utroligt glade for, at han har valgt at fortsætte sit arbejde hos os. Da vi i sin tid ansatte Gudmundur, var vi ikke i tvivl om, at han var den rette til at bygge videre på det stærke fundament, som Jesper Houmark havde skabt. Gudmundur har siden sin tiltræden løftet holdet og klubben til nye højder, siger administrerende direktør i FHK, Thomas Renneberg-Larsen.

Gudmundur Gudmundsson med sølvmedaljen om halsen til fejringen i baggården ved Urbania Street Food i Fredericia. Foto: AVISEN

Hovedpersonen selv er glad for at have sat sin signatur på en ny aftale. Gudmundsson har bosat sig i fæstningsbyen og siden nydt stor succes.

– Jeg er meget glad for at have forlænget min aftale med Fredericia Håndboldklub. Det har været en fantastisk rejse indtil nu, og jeg ser frem til at fortsætte det gode samarbejde med spillerne, trænerteamet og hele den stab, der står bag os hver eneste dag. Vi har fået en god aftale på plads, og klubbens ambitioner matcher mine egne. De første to år er gået virkelig godt, og holdet har udviklet sig markant. Der er store muligheder for yderligere fremgang. Det bliver spændende at spille i Europa og sammen med holdet rykke klubben yderligere. FHK har potentiale for at blive et fast top-4 hold i Danmark, fortæller Gudmundur Gudmundsson.

Tidligere i karrieren har Gudmundsson stået i spidsen for det islandske landshold af flere omgange, ligesom han har været dansk landstræner samt været klubtræner i blandt andet GOG, Rhein-Neckar Löwen og MT Melsungen.