En ny debat har taget fart i Middelfart Byråd efter byrådsmedlem Morten Weiss-Pedersens (C) udtalelser om kommunens millionlønninger. Lasse Schmücker, medlem af Middelfart Byråd for Enhedslisten, kommer nu med skarpe kommentarer til Weiss-Pedersens kritik. Samtidig vil han nedlægge Klimafolkemødet i Middelfart og lukke klimastaben.

– Morten Weiss-Pedersen er en del af problemet, siger Lasse Schmücker og tilføjer: – Morten og andre har underskrevet borgmesterens planer, budgetter og ideer hele vejen igennem, så jeg kan ikke forstå, at han pludselig angriber rådhuset.

Schmückers er frustreret over Weiss-Pedersens pludselige kritik af lønstrukturen, især da han tidligere har støttet kommunens budgetter og planer.

– Han har ikke lavet andet end at holde røven op på borgmesteren for selv at få en formandspost, fortsætter Schmücker, så jeg kan ikke forstå, at han går ud og kommenterer på medarbejderne og lønninger i Middelfart Kommune.

Debatten drejer sig ifølge Enhedslistens byrådsmedlem om mere end blot lønninger; det handler også om politisk integritet og ansvarlighed, mener byrådsmedlemmet, der ikke ser den store forskel mellem De Konservative og Socialdemokraterne i denne sag.

– Jeg kan ikke se forskellen på ham og Socialdemokraterne her, siger han og uddyber:

– Man har pludselig fået en masse direktører, en klimadirektør og meget andet. Om du er socialdirektør eller klimadirektør går ud på det samme, når det kommer til løn. Det koster. Derudover har man ansat ekstra mennesker til klimaområdet, der går pengene primært hen, siger han med en bekymring i stemmen over kommunens budgetprioriteringer, særligt i forhold til klima- og miljøinitiativer.

– Man har nedgjort mig og Jonas Jensen fra Nye Borgerlige, fordi vi ikke vil være med, og fordi vi ikke skriver under,” siger han. Denne udtalelse antyder en følelse af politisk marginalisering for de, der modsætter sig den nuværende satsning på klimastab og direktører i Middelfart Kommune. Vi ville lukke Klimafolkemødet, vi vil nedlægge klimastaben. Det er ikke nogen hemmelighed, men Morten Weiss stemte jo for, og vil ikke gå vores vej, forklarer han.

Schmücker mener samtidig, at Weiss-Pedersens handlinger er mere drevet af politisk strategi end ægte bekymring.

– Morten vil bare samle vælgere op, ikke en skid andet, hvis du spørger mig, siger Schmücker.

– Der kommer cirka et læserbrev hver anden-tredje måned fra ham. Han fisker vælgere, og er presset af os, fordi Jonas og jeg går til dem, og stiller spørgsmål ved beslutningerne, siger han.

Schmücker kritiserer Weiss-Pedersens krav om en undersøgelse

Lasse Schmücker fra Enhedslisten i Middelfart Byråd stiller spørgsmålstegn ved Morten Weiss-Pedersens (C) opfordring til en undersøgelse af kommunens lønstruktur og klimaudgifter. Schmücker mener, at årsagerne bag de stigende udgifter allerede er velkendte.

– Jeg forstår heller ikke, at han beder om en undersøgelse, vi ved jo godt, hvorfor det koster penge, siger Schmücker og fremhæver, at de økonomiske beslutninger, især de omkring klimastaben, er tydelige og kendte. – Vi har lavet en kæmpe stor klimastab, vi har proppet massevis af penge i den og direktører, så vi ved det jo godt, fortsætter han.

– Der er ingen grund til at bruge penge på at undersøge det, fastslår Schmücker. Det er allerede offentligt kendt, og budget og de beslutninger er truffet i forbindelse med kommunens klimaindsats, hvorfor der allerede er tilstrækkelig indsigt

– Vi kan ikke fyre en socialdirektør eller en børne- og ungedirektør, dem har vi brug for på de her velfærdsområder, siger Schmücker og sætter spørgsmålstegn ved nødvendigheden af visse andre roller.

– Men en klimadirektør kan jeg ikke se, hvorfor vi skal have, slutter Lasse Schmücker (Ø).