Jonas Jensen sidder i Middelfart Byråd for Nye Borgerlige, men efter gårsdagens udmelding fra Pernille Vermund lægger han ikke skjul på, at han skal finde et nyt parti.

Det kom som en overraskelse for Jonas Jensen. Han troede, at det var en normal onsdag for ham, hvor der var et byrådsmøde på programmet klokken 17:00, men om formiddagen ændrede det hele karakter. Pernille Vermund meldte ud, at hun vil opløse Nye Borgerlige som parti. At opløse partiet kræver to ekstraordinære generalforsamlinger, og det ser Jonas Jensen som formalia, selvom enkelte kræfter gerne vil holde partiet i live.

– Jeg har haft en god støtte i baglandet og har generelt haft gode samtaler løbende med Pernille Vermund, men jeg har selv kørt mit show i Middelfart. Jeg har ikke spurgt om lov til noget og har gjort, hvad jeg selv synes. Jeg har allerede fået henvendelser fra andre partier, der er ivrige efter, at jeg får en kop kaffe med dem. Men jeg har det også sådan, at jeg ikke skal gøre noget for hurtigt, da jeg egentlig ikke bryder mig om at være en partihopper, siger Jonas Jensen.

Jonas Jensen er stadig medlem af Nye Borgerlige, men bliver han ikke ved med. Han ser ikke nogen fremtid i partiet, uanset hvad der sker til de ekstraordinære generalforsamlinger.

– Pernille og jeg havde en aftale om, at jeg blev, til skibet sank. Nu er styrmanden hoppet af båden, og du kan ikke få en matros til at sejle den i havn, siger Jensen.

I forhold til et fremtidigt parti er Jonas Jensen kræsen. Han samarbejder i Middelfart Byråd med Enhedslistens Lasse Schmücker, og det agter han at fortsætte med, uanset hvilket parti han vælger.

– Mit samarbejde med Lasse er vigtigt for mig. Hvis jeg fra dag ét i et andet parti får at vide, at det må jeg ikke, så siger jeg nej til dem. Lasse og jeg har aftalt, at vi ikke går i ryggen på hinanden, og det holder jeg. Jeg vil hellere stå udenfor et parti, hvis jeg ikke kan få lov at samarbejde med Lasse, forklarer Jonas Jensen.

Hvilken retning Jonas Jensen hælder til, ved han ikke, men han bliver i den blå blok, hvor han føler sig hjemme.

– Jeg må være ærlig og sige, at jeg har brugt tid på at læse partiprogrammerne. Nu har jeg fulgt op på dem, og på min side er der sindssygt mange af mærkesagerne, der er ens. I Liberal Alliance er der gode ting, og Danmarksdemokraterne har også gode ting. Jeg vil ikke kunne blive DF’er, da jeg ikke vil kunne samarbejde med Steffen Daugaard lokalt i Middelfart. Vi er lidt som en hund og kat. DF som parti har været der siden jeg var barn og kunne stemme første gang. De har værdier, jeg har landspolitisk, men lokalt har de ikke, slår Jonas Jensen fast.

Hvor lang tid der går, før Jonas Jensen træffer en beslutning, ved han ikke, men han forventer, det bliver inden for tre måneder.

– Det handler om at finde det rigtige match. Det er ikke sådan, at jeg haster ind i et andet parti nu og her. Det gør ingen forskel for mig, om jeg er løsgænger eller ej. Jeg kunne mærke efter udmeldingen i går, at mange skrev til mig og ville mødes med mig. Det ser jeg som en anerkendelse af mig som politiker, og det gør mig faktisk glad, slutter Jonas Jensen.