Det hele begyndte i april 2019, da Gottlieb flyttede sin folkeregisteradresse til sin fritidsbolig i et landzoneområde i Brenderup i Middelfart. I henhold til loven er det kun tilladt at bo i en fritidsbolig fra 1. marts til 1. november.

– Kommunen mener ,selvom jeg har fritidsbolig, at jeg skal flytte, forklarer han.

I november 2019 modtog Gottlieb et påbud om at flytte. Han klagede over påbuddet, og sagen endte i Planklagenævnet. Men kort tid efter flytningen, i januar 2020, var der en bygningsingeniør, der tog billeder ind af hans vinduer på en eftermiddag. Gottlieb mener, at det var en invasion af hans privatliv.

– Jeg sagde, de var velkommen til at komme herud. Og skriver det er beboet – og skriver man ikke rydder det. Hun fortalte, at der ikke findes beviser for om et hus er beboet. Det er op til retten at vurdere. De skønnede det så beboet ud. Derfor rejste Fyns Politi sigtelse, fortæller Gottlieb.

Gottlieb blev sigtet og skulle møde i retten i august 2020. I mellemtiden blev hans klagesag ved Planklagenævnet trukket tilbage. Retten aflyste retsmødet, da hans klagesag fortsat var under behandling i Planklagenævnet. Men dette havde kommunen ikke oplyst Fyns Politi om.

Det endte med, at Planklagenævnet traf en afgørelse i sommeren 2021, hvor de fastslog, at man ikke må bo i en fritidsbolig i en landzone i 10 ud af 12 måneder.

Til sidst fik Gottlieb en bøde på 10.000 kr fra Fyns Politi, som han betalte, og den 1. marts 2020 flyttede han adressen tilbage.

Hele situationen har efterladt Gottlieb med en følelse af utryghed.

– Det er utrygt, jeg ikke ved på min matrikel, hvornår der kommer fra kommunen og hvornår der ikke gør. Derfor har jeg sat hegn op, så jeg kan låse begge låger, siger han.

Til trods for de udfordringer, han har stået overfor, er Gottlieb fast besluttet på at fortsætte kampen.

– Jeg forstår godt de borgere, der har prøvet det. Jeg har ressourcerne til at kæmpe imod, siger Gottlieb. Han indrømmer dog, at han har følt sig krænket og overvåget under hele processen.

– Havde jeg ikke lavet det med folkeregisteret, var der ikke kommet en sag, og det var ikke for at provokere, men jeg havde ikke en anden bolig, forklarer Gottlieb.

Til trods for dette har han holdt hovedet højt og nægter at lade disse hændelser påvirke ham negativt.

– Jeg har følt mig krænket, jeg har ikke ligget søvnløs. Det er ubehageligt, hvis man skal have en middagslur. Hver gang jeg skulle sove, så rullede jeg alt ned. Jeg vidste ikke, om der blev taget billeder, mens jeg sov, eller om de gik ind på grunden. Indtil jeg fik hegnet op, rullede jeg alt for, så man ikke kunne se ind, slutter Jesper Gottlieb.