https://www.ibc.dk/fredericia-middelfart/uddannelser/hf-og-vuc/

Banen nr. 3 på Wimbledon blev midlertidigt forvandlet til tennisverdenens epicenter lørdag aften. Det danske tennistalent, Holger Rune, udkæmpede en nervepirrende kamp mod Alejandro Davidovich Fokina, hvor sejren efter fem udmattende sæt og en afgørende tiebreak endelig landede hos danskeren.

Holger Rune, rangeret som verdens nummer seks indenfor tennis, slog nummer 34, Fokina, med sætscoren 6-3, 4-6, 4-6, 6-4, 7-6. Efter denne utrolige præstation, beskrev Rune kampen med et enkelt “wow”, og understregede det hektiske forløb og den fysiske udmattelse, det medførte.

– Det er næsten den mest intense kamp, jeg nogensinde har deltaget i. Det var helt utroligt, og jeg er så udmattet nu, at jeg næsten er løbet tør for ord, udtaler Holger Rune til DR Sporten.

Under den femte og afgørende sæt, afværgede Rune to potentielle matchbolde ved stillingen 4-5, hvilket ledte til den nervepirrende tiebreak, der endte 10-8 til Rune, selvom Fokina på et tidspunkt havde en overlegen føring på både 6-2 og 8-5.

Rune startede stærkt ud, men Fokina gav ham hurtigt modstand i det andet sæt og bragte sig foran med 2-1 i sæt. Til sidst skulle det vise sig, at kampen ville blive afgjort i en dramatisk tiebreak. Rune, der kun er 20 år gammel, påpeger at han “ikke har den mindste idé” om, hvordan han kæmpede sig tilbage, da sejren tilsyneladende lå i Fokinas hænder.

Da stillingen stod 8-8, forsøgte Fokina sig med en kreativ underhåndsserv, men Rune var klar og kæmpede sig frem til en imponerende sejr. Nu er han klar til at møde vinderen mellem Frances Tiafoe og Grigor Dimitrov i 4. runde.

– Jeg besluttede, at jeg skulle være modig, fordi jeg intet havde at tabe. Jeg gav slip, og vi måtte se, hvad der skete, forklarer han til DR Sporten.

Hvis det var endt med et nederlag, ville Rune formentlig have forladt banen i tårer, erkender han. Men det var ikke tilfældet, og Rune er nu klar til at møde enten Tiafoe eller Dimitrov, hvis kamp blev afbrudt på grund af regn.

Selvom det forventes, at Runes næste kamp vil blive afholdt på en større bane, udtrykker Rune en særlig forkærlighed for bane 3, hvor han har spillet alle sine foregående kampe.

– Jeg vil egentlig gerne blive her. Det kan være, det er første gang, at en 4. runde-kamp spilles her. Nej, det er bare en joke. Selvfølgelig håber jeg på at komme ind på bane én eller Centre Court. Det ville være en drøm, fortæller Holger Rune til DR Sporten og slutter:

– Men det skal siges, atmosfæren her var helt fantastisk, banen er smuk, kvaliteten høj, og kampen var helt igennem utrolig.