Onsdagens start på Europamesterskabet i herrehåndbold 2024 bød på både historiske øjeblikke, da turneringen blev officielt sat i gang.

I åbningskampen imponerede Frankrig ved at sikre en overbevisende sejr på 39-29 over Nordmakedonien. Den franske dominans blev tydelig allerede i første halvleg, hvor de opnåede en pauseføring på 17-13. Med en stærk offensiv og disciplineret forsvarsspil cementerede franskmændene deres position som en af favoritterne i turneringen.

Aftenens mest bemærkelsesværdige begivenhed fandt sted under kampen mellem værtsnationen Tyskland og Schweiz. Selvom selve kampen ikke nåede de højeste spillemæssige niveauer, vil den forblive i historiebøgerne på grund af det rekordstore antal tilskuere. Over 53.000 håndboldfans samledes på det ombyggede fodboldstadion i Düsseldorf, hvilket satte verdensrekord for flest tilskuere ved en håndboldkamp. På banen førte Tyskland med 13-8 ved pausen og udbyggede deres forspring i anden halvleg til en overbevisende 27-14 sejr.

Nu rettes blikket mod torsdagens spænding, hvor Danmark træder ind i turneringen med deres åbningskamp mod Tjekkiet. Med et stærkt hold og høje forventninger er der stor spænding omkring, hvordan det danske hold vil præstere i dette prestigefyldte mesterskab.