Fredericia Håndboldklub gjorde noget, de ikke har gjort i mange år: De besejrede GOG på udebane med cifrene 37-34.

GOG valgte i september at afskedige deres nye cheftræner Ian Marko Fog fra trænerpositionen. Som erstatning en trio bestående af kendte håndboldnavne som Kasper Jørgensen, Thomas Brandt og Mikkel Voigt indsat i en midlertidig rolle. De skal bære fynboerne gennem resten af den foreløbige tumultagtige sæson.

Trænerændringen har utvivlsomt givet GOG en smule momentum tilbage, men der var tydelige tegn på usikkerhed i deres spil igen i dag, hvor FHK løb med sejren. FHK leverede målene, når GOG var usikre. Bolde blev hurtigt opfanget eller kastet frem fra hænderne af Sebastian Frandsen i FHK-målet, når han gang på gang pillede fynboernes forsøg.

Foran 1.678 forventningsfulde tilskuere udspillede sig en forestilling, der nærmest kan beskrives som chokerende. FHK, med en dynamik og intensitet, der mindede om GOG i deres storhedstid, satte tidligt dagsordenen. Men blandt mange stærke præstationer skilte især én spiller sig ud: Målmanden Sebastian Frandsen.

Frandsen, med sin imponerende højde, var en veritabel mur i målet for FHK. Hans præstationer i de første minutter var nærmest overjordiske. Efter kun 11 minutters spil viste måltavlen en overvældende 10-5 fordel til FHK, hvilket tydeligt viste deres overlegne taktik og udførelse. De udnyttede enhver given mulighed og omsatte den til mål. FHKs velspillende offensiv blev leveret af flere spillere, blandt andet Kristian Stoklund og Anders Kragh Martinussen.

GOG, i erkendelse af at de var under pres, forlangte på en timeout. Herefter fandt de en smule fodfæste og formåede at reducere føringen til 11-7. Men FHK’s energi og taktiske snilde betød, at GOG’s opblussen kun var kortvarig. Til trods for en stærk periode fra GOG, som bragte dem ind på en 12-10 score, formåede FHK at sætte en dæmper på GOG’s momentum. Midt i denne nervepirrende halvleg, med stillingen 14-11 til FHK, oplevede GOG endnu en nedtur ved at misse deres tredje straffekast.

https://www.estate.dk/ejendomsmaeglere/midtjylland/estate-peter-moeller-fredericia

Resten af første halvleg var domineret af GOG, men dommerne skabte forviklinger. FHK-lejren udtrykte stor utilfredshed med en episode i det 26. minut, hvor Reinier Taboada blev udvist efter at have modtaget en bold fra en GOG-spiller på bænken. Dette blev vurderet som en hindring for en kontramulighed. Samtidig begyndte FHK at misse chancer over for Tobias Thulin i GOG-målet, hvilket resulterede i en pausestilling på 17-17.

Anden halvleg var et konstant trækspil. De to hold skiftedes til at have momentum, men ingen af dem kunne distancere sig. 22-21 viste måltavlen efter 37 minutter til GOGs fordel, og ti minutter senere stod det 29-29.

Den tætte kamp fortsatte. Gudmundur Gudmundsson havde løbende rokeret blandt spillerne hos GOG. Eksempelvis var Nikolaj A. Nielsen og Sebastian Henneberg på banen midt i anden halvleg. I kampens slutfase trådte Evgeni Pevnov igen ind, men det var en af de mere etablerede spillere, der blev afgørende.

Efter en første halvleg fyldt med højspændt drama stod det 17-17. Anden halvleg fortsatte i samme højtempo-rille, hvor begge hold leverede en spektakulær præstation. Ingen af dem formåede dog at tage en afgørende ledelse, hvilket kulminerede i en uhyre tæt og ubeslutsom slutning.

adp-as.dk

Men det var i disse afgørende øjeblikke, at spillere som Kristian Stoklund og Martin Bisgaard for FHK virkelig trådte i karakter, og med deres mål sikrede en skelsættende sejr for deres klub.

Med sejren på 37-34 skrev FHK historie ved at vinde på Sydfyn for første gang i en menneskealder. Historikken viser, at FHK tidligere har spillet uafgjort mod GOG på udebane, specifikt den 28. november 2004. I den kamp lykkedes det en ung Peter Nielsen at udligne i allersidste sekund. I slutspillet i den foregående sæson endte deres opgør også i et uafgjort resultat, 33-33. Denne friske sejr over GOG markerer dog et nyt kapitel i rivaliseringen mellem de to klubber og vil uden tvivl blive husket i FHK’s historiebøger.

Efter denne historiske præstation indtager FHK nu en foreløbig andenplads i ligaen. Deres næste udfordring ligger lige rundt om hjørnet på onsdag, hvor de møder KIF Kolding i endnu et lokalopgør.