FHK-spillerne har lagt sig som dominobrikker i ugens løb. Den ene spiller efter den anden er blevet syg. I alt har ti spillere været syge, men alligevel lykkedes det FHK at vinde over Ribe-Esbjerg. Gudmundur Gudmundsson har aldrig prøvet noget lignende.

Der var eufori i FHK-lejren, da slutsignalet lød i Blue Water Dokken i Esbjerg.

FHK vandt 30-29 over Ribe-Esbjerg, da hjemmeholdets William Aar bragede bolden på stolpen. Forinden havde FHK’erne kæmpet alt det, de havde lært, og kørte på pumperne på banen, hvor man godt kunne se, at de var ramt også.

https://www.estate.dk/ejendomsmaeglere/midtjylland/estate-peter-moeller-fredericia

Hjemme i Fredericia blev Jonas Langerhuus, men resten af truppen rejste sig, tog til Esbjerg, kom, så og sejrede efter en herrefight i slutminutterne, hvor det gik FHK’s vej.

– Vi har været ude med ti spillere i løbet af ugen grundet sygdom. Det har været en svær uge for os. Vi viste utroligt stort hjerte og kom igennem, og vi talte om det allerede i går, da vi havde samlet nogle af spillerne. Vi har ikke trænet ordentligt siden kampen mod Mors-Thy. De spillere, der er kommet tilbage fra sygdom, har ikke haft energi til at træne. Alle prøvede, hvad de kunne, og derfor er det en meget stor sejr for holdet, siger Gudmundur Gudmundsson.

Den islandske FHK-træner kunne se, at hans hold førte 19-13 ved pausen, men i anden halvleg begyndte det at gå hjemmeholdets vej. Særligt keeperen Agúst Björgvinsson begyndte at stå i vejen.

– Vores angrebsspil var fantastisk i første halvleg, og vi spillede godt forsvar i det meste af kampen. Efter ti minutter fik Thorsten Fries fat, og så blev det svært i anden halvleg. Vi fik chancerne, men brændte klare chancer. Det var vores største udfordring i kampen, at vi ikke scorede på de åbne chancer, vi fik. Han er altid verdens bedste målmand mod Fredericia, ham Agúst, konstaterer Gudmundsson.

Gudmundur Gudmundsson var alt andet end tilfreds med dommerparret Henrik Mortensen og Jesper Kirkholm Madsen. Særligt var Gudmundsson ikke tilfreds med det sidste angreb, hvor Ribe-Esbjerg angreb i 59 sekunder.

– Vi fik aldrig lov til at spille så længe og fik armen op efter 15-20 sekunder. Og så var der nogle kendelser mod vores stregspillere, hvor jeg kan undre mig meget, men vi vandt, og det er det vigtigste, siger Gudmundsson.

adp-as.dk

Torsdag venter årets sidste kamp for FHK; pokalkvartfinalen mod Skanderborg AGF. Til den kamp håber Gudmundsson, at FHK er i en bedre forfatning.

– Jeg håber, at vi er kommet over sygdommen. Vi har været ude med ti spillere, og jeg har aldrig prøvet noget lignende som klubtræner. Det er sket med landshold før, men der var situationen en anden. Derfor er det virkelig en flot indsats, vi leverede, slutter Gudmundur Gudmundsson.