Der var lagt op til et brag af en finale, da EM i håndbold skulle afgøres i Tyskland i søndag aften. Over 20.000 tilskuere fik sig en stor oplevelse, da verdensstjernerne kæmpede om guldet.

Danmark kom til turneringen med tre VM-titler, og har som franskmændene vist klasse i hele turneringen. Frankrig slog Sverige i semifinalen efter forlænget spilletid, og der skulle også forlænget spilletid til i dag for at finde en vinder.

Kampen var jævnbyrdig helt fra begyndelsen, men Frankrig havde overtaget i de første minutter. Efterfølgende indtraf en periode med tekniske fejl og mange brændte danske chancer. Emil Nielsen, Danmarks målmand, spillede en afgørende rolle med sin præstation, som holdt Danmark inde i kampen, og ved pausen var stillingen 14-14. Emil Nielsen blev senere kåret til kampens spiller.

I anden halvleg kom Danmark stærkt fra start, anført af en strålende Emil Nielsen. Også Mathias Gidsel og Simon Pytlick gjorde sig bemærket, men den danske offensiv havde generelle udfordringer, og Danmark formåede ikke at skabe et afgørende forspring. I stedet kom Frankrig tilbage i kampen med flot spil.

Med kun fem minutter tilbage var stillingen 24-24, hvilket førte til nogle utroligt intense minutter. Mikkel Hansen, Niklas Landin og Mathias Gidsel gjorde alle en stor indsats for Danmark, men Frankrig matchede dem og tvang kampen ud i forlænget spilletid ved stillingen 27-27. Nerverne sad uden på tøjet, både på banen og udenfor, hvor også Dronning Mary havde fundet vej til Køln, hvor finalen blev spillet.

Dramaet fortsatte

De to hold fulgtes ad i den forlængede spilletid. Efter den første halvdel stod det 29-29, men i de sidste minutter var det Frankrig, der trak det længste strå og sikrede sig EM-titlen.

Nikolaj Jacobsens tropper blev besejret af Frankrig. Frankrig viste større kølighed og kynisme i de afgørende øjeblikke, hvilket til sidst gav dem en sejr på 33-31 efter 70 intense minutter.

Tidligere på dagen vandt Sverige over Tyskland i bronzekampen, hvilket sikrede dem en plads ved sommerens OL i Paris.

Ludovic Fabregas fra Frankrig scorede 8 mål, mens Danmarks Mikkel Hansen var topscorer med 9 mål. Frankrig modtog 4 udvisninger, og Danmark 3.

Mikkel Hansens 9 mål gjorde ham samtidig til den mest scorende spiller nogensinde i EM-turneringen.