Temperaturen er tæt på frysepunktet, og bolden ruller ikke længere i de daglige turneringer. Stod det til FC Fredericias direktør, Stig Pedersen, skulle pokalkvartfinalerne derfor ikke spilles nu, da det ikke er attraktivt for klubberne, men det er tilfældet, og derfor spiller FC Fredericia torsdag aften den første pokalkvartfinale mod Lyngby.

FC Fredericia har i denne sæson været lidt af en pokaldræber. I de første to runder var det en walkover mod først Bredballe og siden Dalum. Derefter ventede AaB på udebane i 3. runde, og der endte FC Fredericia med at overraske med en sejr på 3-2. I ottendedelsfinalen ventede braget på Monjasa Park mod OB, der ikke fik et ben til jorden og rejste hjem med et nederlag på 3-1. Derfor var FC Fredericia med i bowlen, da der blev trukket lod til kvartfinalen, der spilles over to kampe.

Lyngby kom af hatten, og over to kampe er Superligaens nummer syv favoritter, men i FC Fredericia vil man gøre sit til, at der er noget at spille for i søndagens returkamp på Lyngby Stadion. Og selvom det er koldt, har interessen fra klubbens sponsorer gjort, at de er blevet nødt til at rykke ud af deres vante rammer i thansen loungen.

– Vi har flyttet VIP-arrangementet ind i ADP-loungen i hallen, da vi har omkring 275 spisende gæster, og det er tilfredsstillende. Vi kommer ikke til at ramme OB-kampen, hvad angår VIP-gæster og tilskuere på stadion. Det bliver ikke varmt, men til gengæld ser det ud til at blive vindstille og tørvejr. En kamp i december klokken 20:15 er ikke det mest eksotiske tidspunkt, og det bliver ikke en OB-kamp målt på interessen. Vi håber, at der kommer over 1.000 tilskuere, men vejret er ikke det bedste, og til de to seneste hjemmekampe har der været meget koldt, siger Stig Pedersen.

Pedersen havde gerne set, at kampen var på et andet tidspunkt af året end en kold decemberdag. Han er med på, at det er udfordrende med en presset kampkalender, men to kvartfinaler i december mener direktøren ikke er attraktivt for klubberne.

– Spørger du mig, er det ikke befordrende for pokalturneringen at lægge to kvartfinaler, når alt fodbold er slut ellers, det er en ommer. Med det klima vi har, og så ved jeg godt, at det var varmere sidste år, men det er en mørk tid i Danmark i december, og det er ikke ret gunstigt. Det er udfordrende, at vi har turneringskampe, der skal afvikles, da vi går over i en ny struktur efter kamp 22 i sæsonen. Det er sværere at finde frie datoer, men jeg mener, det skal laves om til en turnering som i England, hvor alle træder tidligere ind og spiller én kamp frem til finalen. Det giver færre terminer, og så kan Superliga-holdene også trække hjemmebane tidligere i turneringen, og de skal også kunne møde hinanden. Så bliver det et brag af en turnering, hvor alt er på spil, siger Stig Pedersen.

Trods kritikken af pokalturneringens struktur og terminen for kvartfinalerne, er meldingen klar: FC Fredericia vil give Lyngby kamp til stregen, selvom det bliver svært.

– Vi er oppe mod nummer syv i Danmark, der lige har slået Silkeborg og spillet uafgjort mod Brøndby, så vi skal virkelig gøre det godt. Vi skal helst ikke tabe med for meget for at holde den i spil til returkampen. Vi går selvfølgelig efter det, og når alt er sagt, er det sjovt at være i kvartfinalen. Vi giver den hele armen, og det er sjovt at måle sig mod nummer syv. De er på niveau med OB og AaB, som vi allerede har slået ud, så vi skal ud at vise, at vi kan være med, forklarer Pedersen.

Målet for torsdagens kamp er helt klart. FC Fredericia skal have noget at spille for i returkampen.

– Der skal være noget i spil på søndag, det er udgangspunktet. Så kan alt ske. Vi har bevist i pokalturneringen, at vi kan slå gode hold. Vi har aldrig prøvet det her over to kampe før, og jeg håber, det bliver en god oplevelse. Det havde dog været sjovere i oktober eller i foråret, slutter Stig Pedersen.