Forberedelserne til sæsonen er i fuld gang for Fredericia Håndboldklub. Torsdag tabte FHK 27-25 til Skjern, og særligt én ting vil Gudmundur Gudmundsson have forbedret.

FHK førte 21-17 mod Skjern og lignede et hold, der var på vej til at vinde kampen, men i slutningen af kampen blev de bærende kræfter hvilet. Det endte med at få betydning, da niveauet ikke blev opretholdt af de indskiftede spillere.

– Vi er tilfredse med mange aspekter af vores spil. Til trods for at vi spiller to kampe på lørdag og søndag, ser vi gode præstationer fra spillerne. Nogle ændringer i truppen er nødvendige, og derfor ser vi nye ansigter på banen. Selvom vi muligvis ikke præsterer vores bedste hele tiden, er det afgørende, at spillerne er klar til weekendens kampe, siger Gudmundur Gudmundsson.

adp-as.dk

I slutningen af kampen bestod FHK’s bagkæde af James Junior Scott, Kristian Stoklund og Nikolaj Petersen. Ikke just en bagkæde, som man kan forvente at se i kamp, når det spidser til og der er mere på spil.

– Det vil jeg ikke komme nærmere ind på, men vi blev nødt til at skifte ud for at dosere spilletiden. Skjern spillede deres sidste træningskamp, og kunne spille igennem, og det kunne vi ikke, da vi har to kampe i weekenden, forklarer Gudmundur Gudmundsson.

Fredag går turen til Tyskland, hvor Magdeburg er destinationen. Lørdag møder FHK Gorenje Velenje, og søndag møder de Champions League-vinderne fra Magdeburg. Hvordan spilletiden fordeles i det tyske er Gudmundsson ikke helt klar over endnu.

– Det kommer an på, hvordan kampene forløber, og hvordan modstanderne spiller. Vi har ikke besluttet os endnu, siger Gudmundur Gudmundsson.

Under kampen mod Skjern kunne man høre Gudmundsson være særlig aktiv i den såkaldte anden fase, når FHK skulle fremad banen. Han ville have mere tempo på.

– Den del af spillet skal vi forbedre. I den overgangsfase fra forsvar til angreb skal vi være bedre, da vi var for langsomme, forklarer Gudmundsson.

https://www.estate.dk/ejendomsmaeglere/midtjylland/estate-peter-moeller-fredericia

I hele opstarten har FHK været uden Kasper Young og Einar Olafsson. Hvornår de er klar vil Gudmundsson ikke udtale sig om, men konstaterer:

– Det er ærgerligt, at vi mangler dem, men sådan er det nogle gange i håndbold, siger Gudmundsson.

Til gengæld kan FHK-træneren glæde sig over, at særligt Sebastian Henneberg spillede en god kamp mod Skjern angrebsmæssigt, og at både Sebastian Frandsen og Thorsten Fries tog fra i målet i den halvleg de hver fik.

FHK spiller den 25. august på udebane i pokalturneringen mod TMS Ringsted, mens første ligakamp er på hjemmebane den 2. september mod Bjerringbro-Silkeborg.