To store mastodonter tørnede sammen ved EM fredag aften. Det stod ikke skrevet i kortene, at opgøret mellem Holland og Frankrig skulle blive EM’s første kamp uden mål.

En episk kamp var på vej, da Frankrig og Holland skulle mødes på banen. Der var store forventninger til opgøret, selvom en af de helt store stjerner, Kylian Mbappe, desværre var fraværende. Mbappe, kendt for sin hurtighed og skarpe afslutninger, havde pådraget sig en brækket næse i en tidligere kamp mod Østrig. Selvom han fik fremstillet en speciel skinne for at beskytte næsen, måtte han alligevel sidde kampen ude. Dette fravær var en stor skuffelse for de franske fans, der havde håbet på at se deres stjernespiller i aktion mod et stærkt hollandsk hold.

Kampen startede i et hektisk tempo, hvor begge hold kom stormende ud af starthullerne. Chancerne kom på stribevis i begge ender af banen, og det var tydeligt, at både Frankrig og Holland var opsatte på at tage føringen tidligt. Det var et sandt festfyrværkeri af offensivt spil fra starten af, hvor begge holds angribere konstant truede modstandernes forsvar. Publikum blev forkælet med en intens og nervepirrende første halvleg, fyldt med hurtige kontraspil, skarpe indlæg og nærgående skudforsøg. Spillerne kæmpede indædt om hver bold, og både målmanden og forsvarerne blev sat på prøve flere gange i løbet af de første minutter.

https://www.philips.dk/c-m-so/tv

Som kampen skred frem, begyndte Frankrig gradvist at tage overtaget. Deres midtbane dominerede spillet, og de formåede at skabe flere farlige chancer. På trods af deres dominans var det dog hele tiden lige ved og næsten. Frankrig pressede hårdt på for at bryde dødvandet, men Hollands forsvar stod solidt og afviste gang på gang de franske angreb. Kampen blev en nervepirrende affære, hvor hvert eneste forsøg på mål fik tilskuerne til at holde vejret. Frankrigs offensiv blev ved med at true, men det afgørende mål syntes at undslippe dem, hvilket holdt spændingen intakt.

Stik imod spil og chancer fik Holland alligevel bolden i kassen i anden halvleg. Det var et øjeblik af magi og beslutsomhed, da den unge talentfulde Xavi Simons modtog bolden efter en hurtig omstilling. Efter 69 minutters spil lykkedes det ham at finde netmaskerne, hvilket sendte de hollandske fans i ekstase. Dog blev glæden kortvarig, da dommeren hurtigt signalerede for offside. Efter en kort konsultation med VAR blev målet annulleret, til stor skuffelse for det hollandske hold og deres tilhængere. Trods Hollands skuffelse var det et bevis på kampens intensitet og uforudsigelighed. De måtte igen samle sig og forsøge at finde en ny vej gennem det franske forsvar, mens spændingen fortsat hang tungt over stadion.

I kampens slutfase intensiverede Frankrig deres pres for at få det eftertragtede mål. De satte alt ind på at bryde dødlåsen, og både spillere og tilhængere holdt vejret ved hver eneste angrebsmulighed. Med et konstant bombardement af skud og indlæg mod det hollandske mål, blev Hollands målmand og forsvar virkelig testet. På trods af de mange forsøg og det uophørlige pres, lykkedes det dog ikke Frankrig at få bolden i nettet. Holland forsvarede sig heroisk og formåede at holde stand mod de franske angreb. Dermed sluttede kampen uden mål, og EM-slutrundens første målløse kamp blev en realitet.