I timerne efter Hendes Majestæts nytårstale kunne de københavnske hoteller mærke en markant forøget efterspørgsel efter værelser i og omkring weekenden.

Også hos DSB mærker man den overvældende interesse for rejser omkring lørdag-søndag-mandag. De billigste Orange-billetter for længst revet ned ad hylderne, men der er stadig Standard-billetter at få.

– Det her minder på mange måder om juletrafikken, hvor vi også flytter mange på tværs af landsdelene. Forskellen er bare, at til jul er ud- og hjemrejsetrafik fordelt over flere dage. På søndag sker det hele på én dag. Vi anbefaler kunderne at købe pladsbilletter til både ud- og hjemrejsen, siger Tony Bispeskov.

I et forsøg på bedre at kunne imødekomme efterspørgslen indsætter DSB længere tog end normalt.

På de afgange, hvor det er muligt, øger DSB sædekapaciteten med 20-25 procent i tog fra Jylland og Fyn til København søndag formiddag og den modsatte vej om eftermiddagen og først på aftenen.

Også regionaltogene på Sjælland får flere vogne på. Her øger DSB typisk sædekapaciteten med 33-50 procent.

På Sjælland og i hovedstadsområdet markedsfører Din Offentlige Transport 12 timers-billetten. Med den kan kunderne rejse alt det, som de vil med bus, tog og metro i 12 timer henover weekenden for kun 50 kr.

Til at råde og vejlede kunderne har DSB placeret infoguider på stationerne København H, Nørreport og Østerport. Det er her, at mange kunder ankommer med tog og skifter til metro eller går til Christiansborg Slotsplads.

DSB forventer trængsel og mange mennesker i togene, så kom i god tid, vær tålmodige og vis hensyn til hinanden.