FHK var fysisk overmatchet mod Aalborg, men slap fra det med skindet på næsen uden at ramme topniveauet. Hvis FHK kan finde et modtræk, er der mulighed for en sejr i onsdagens DM-finale i Fredericia.

Der var ikke tilstrækkeligt med toppræstationer fra FHK i søndagens kamp mod Aalborg, og det er nødvendigt for at slå Aalborg, især når det er i Sparekassen Danmark Arena, hvor det nordjyske hold er ubesejret i denne sæson. Det helt store problem for FHK var de otte straffekast, som alle blev omsat sikkert af Mikkel Hansen.

http://adp-as.dk

Et af temaerne var, at FHK’erne ikke kunne holde den store og stærke Simon Hald, som der blev begået tre straffekast på. Derudover blev der begået to straffekast på både Thomas Arnoldsen og Mads Hoxer, mens de to øvrige straffekast blev begået mod René Antonsen og Aleks Vlah.

Det betyder, at fire af de straffekast, som FHK begik, var på Aalborgs store, tunge stregspillere. Dem kan FHK ikke matche i en fysisk duel. Den eneste, der tilnærmelsesvis har fysikken til det, er Evgeni Pevnov, som desværre er ude resten af sæsonen. Derfor skal FHK tænke alternativt. De tre bagspillere, Thomas Arnoldsen, Aleks Vlah og Mads Hoxer, kan FHK godt matche fysisk, og det handler derfor mere om timingen i den henseende.

https://www.estate.dk/ejendomsmaeglere/midtjylland/estate-peter-moeller-fredericia?gad_source=1&gclid=EAIaIQobChMI8dPQyoXPhQMVZheiAx3prQAJEAAYASAAEgKDkfD_BwE

Eksempelvis kan Gudmundur Gudmundsson trække forsvaret længere tilbage og dermed gøre hullerne bagved de fremskudte forsvarsspillere mindre. På den måde tvinges Aalborg-spillerne til at skyde længere ude fra. Skud fra distancen er ikke Thorsten Fries’ største styrke, men til gengæld er Sebastian Frandsen ikke dårlig til den disciplin. Derfor kunne det være en mulighed at trække forsvaret en anelse tilbage, hvilket samtidig vil give dårligere arbejdsvilkår til Aleks Vlah, der ikke er nogen stor skytte, men som formåede at lave fem mål. Langskud er heller ikke Thomas Arnoldsens spidskompetence, så det vil være nærliggende at prøve en mere defensiv udgave af forsvaret, selvom det går på kompromis med FHK’s normale spillestil.

Skarpheden skal øges

Offensivt skal FHK også forbedre sig. Svenske Fabian Norsten havde 15 redninger og var den helt store spiller for Aalborg. Til gengæld skal flere af FHK’s bagspillere byde ind. Det blev blot til 11 scoringer i åbent spil fra alle FHK’s bagspillere tilsammen. Særligt Reinier Taboada havde en dårlig dag i Aalborg med nul mål på tre forsøg og en enkelt udvisning. Cubaneren, der storspillede i den afgørende semifinale mod Ribe-Esbjerg med ni mål, er sikkert opsat på at tage revanche i hjemmekampen.

https://xn--fkr-1na.dk/

En anden faktor, der skal ændres, er FHK’s keepere. Hverken Thorsten Fries eller Sebastian Frandsen ramte dagen, og de havde tilsammen blot seks redninger. Det er bemærkelsesværdigt, at FHK slap helskindet fra Aalborg med et nederlag på fem mål, og faktisk undervejs havde muligheden for at komme tættere på flere gange, men misbrugte muligheden. For eksempel ved stillingen 25-22 med 13 minutter igen, hvor Anders Martinusen havde muligheden for at reducere yderligere, men brændte forsøget på Norsten.

Det blev sigende for FHK’s præstation, der var lige ved og næsten. Når man er lige ved og næsten, vinder man ikke mod Aalborg. I thansen Arena har FHK tidligere vist, at alt kan ske, og fredericianerne er ubesejret mod Aalborg i de seneste tre hjemmekampe. I den seneste sæson vandt FHK over dem to gange på hjemmebane, og i denne sæson endte opgøret i grundspillet uafgjort efter, at Mikkel Hansen udlignede på straffekast efter tid.

Derfor har FHK vist, at intet er umuligt. Med en ellevild thansen Arena i ryggen, som er udsolgt, kan FHK få vinger igen, ligesom det var tilfældet i den afgørende slutspilskamp mod GOG og den afgørende DM-semifinale mod Ribe-Esbjerg.

Kampen mellem FHK og Aalborg starter onsdag klokken 20:00.