Danmark vandt i sikker stil mod Norge med 29-23 og er dermed semifinaleklar og sikret en førsteplads i mellemrunden.

Er det en fugl? Nej, det er Emil, stabil.

Sådan lyder et hit, og det beskriver præcist den danske sejr over Norge. Emil Nielsen var stabil – stabil og god. Han var helt i top fra start til slut og afsluttede passende kampen med en redning, da Norge forsøgte at pynte på slutresultatet. Helt fortjent blev han kåret til kampens spiller bagefter.

I første halvleg var der tale om en dansk magtdemonstration mod et svagt norsk hold, der slet ikke lignede sig selv. Sander Sagosen og resten af det norske angrebsspil var ikke genkendeligt, og det resulterede i, at Danmark kunne gå til pause foran 18-11.

Uanset hvad der blev sagt i det norske omklædningsrum, så var det et forvandlet norsk hold, der kom på banen i anden halvleg. Det norske forsvar spillede hårdt, samtidig med at Danmark faldt markant i niveau. Et par hurtige norske mål blev for meget for landstræner Nikolaj Jacobsen, der krævede timeout og forlangte koncentration.

Koncentrationen svigtede ikke efterfølgende, men det gjorde det flydende angrebsspil, som havde splittet Norge ad i første halvleg. Nordmændene kom dog aldrig tæt på, og det var ikke mindst takket være en stabil præstation af Emil Nielsen, der endte med at sikre Danmark en sejr på 29-23.

Danmark spiller sidste kamp i mellemrunden på tirsdag, hvor modstanderen er Slovenien.