Bunker Holding, som er verdens største maritime brændstofleverandør, indgår en ny bankaftale med en kreditfacilitet på USD 1,1 mia. Selskabet øger dermed den samlede finansieringsramme med 33 procent fra tidligere USD 2,4 mia. til USD 3,2 mia. Tilføjelsen af store internationale banker i det nye banksyndikat afspejler yderligere Bunker Holding globale tilstedeværelse.

Verdens største bunkerselskab, det danske Bunker Holding, sikrer en ny femårig låneaftale, en såkaldt kreditfacilitet, på USD 1,11 mia. baseret på et internationalt banksyndikat. Udover lånerammen på USD 1,11 mia. bliver gruppens samlede finansieringsramme hævet til USD 3,2 mia. En stigning på 33 procent sammenlignet med den tidligere aftale. Den forhøjede kreditfacilitet øger Bunker Holdings spillerum for at for at tilbyde kunderne den nødvendige kredit i en tid, hvor likviditet er afgørende. Især fordi overgangen til alternative brændstoffer fortsat forventes at hæve priserne.

Den nye kreditfacilitet er sikret af 15 banker fra både Europa, Mellemøsten og Asien, hvilket understreger den tillid, som Bunker Holding vises på tværs af internationale markeder og samtidig støtter gruppens evne til at agere lokalt i et globalt miljø.

– Bunker Holding har i mere end 40 år leveret stærke og positive finansielle resultater. Vi er beærede over den støtte og tillid, som de 15 internationale bankpartnere har vist os. Den rekordhøje kreditfacilitet demonstrerer en stærk opbakning til vores strategi for fremtidig vækst, siger Keld R. Demant, CEO hos Bunker Holding.

Op til udrulningen af IMO2020-regulativerne for den maritime branche var Bunker Holding i stand til at sikre dets største kreditfacilitet i 2019 med opbakning fra 12 banker. Den aftale er nu både overgået samtidig med, at strategiske banker fra både Asien og Mellemøsten nu er blevet tilføjet. En tilføjelse som sikrer, at lokale banker er til stede der, hvor handlerne finder sted.

– Det, at vi nu har indgået aftaler med nye banker i vores travleste regioner, er et stort skridt fremad. Det gør det muligt for os at komme tættere på, hvor vores kunder opererer. Tilføjelsen af banker og forhøjelsen af vores kreditkapacitet sender desuden et stærkt signal, og jeg ser frem til at arbejde tæt sammen med både tidligere og nye partnere, siger Christian Mens, Group Treasury Director hos Bunker Holding.

Første kreditfacilitets-aftale direkte koblet med ESG-mål

Den rekordhøje kreditfacilitet er også bundet op på bæredygtighedsmål, hvilket er endnu en milepæl. Bunker Holding udgav i 2022 sin første ESG-rapport, og det faktum at der er tilføjet konkrete målsætninger rettet mod ESG i kreditaftalen tydeliggør både koncernens og bankpartnernes store forpligtelse på netop dette vigtige område.

– Vi har modtaget meget positiv feedback fra vores bankpartnere efter udgivelsen af vores første ESG-rapport i 2022. Det er tydeligt, at bæredygtighedsdagsorden er meget vigtig, og det vil den fortsat være i fremtiden. At være en af frontløberne på bæredygtighed er ikke bare god forretning, det er også en kritisk del af fremtiden for hele vores branche, siger Michael Krabbe, Chief Financial Officer hos Bunker Holding.

Bunker Holding lukkede den nye aftale om kreditfacilitet med en løbetid over de næste fem år fra april 2023.