Middelfart Kommune ligger på en national femteplads over danske kommuner med flest ladestandere pr. indbygger. Fremover skal 346 nye ladepunkter, som netop har været i udbud, booste elbilen som det naturlige valg.

Middelfart Kommune har netop gennemført et udbud på offentlige ladestandere med henblik på at underbygge den grønne omstilling og kommunens vision om at være blandt de førende kommuner i Danmark, når det kommer til at reducere klimaaftrykket.

Samtidig ønsker man at gøre det lettere for borgere i kommunen, pendlere, der arbejder i kommunen, og for turister at kunne få strøm på deres elbiler.

I det netop afsluttede udbud blev i alt 59 nye lokationer udbudt i seks puljer, og resultatet er endt med, at puljerne er blevet fordelt på tre ladeoperatører således:

  • Clever: Én pulje med 10 lokationer
  • Nordlys: To puljer med 29 lokationer
  • EWII: Tre puljer med 29 lokationer

Samlet får Middelfart Kommune opsat 346 ladepunkter, hvoraf de 22 er lynladere. Hvis forsyningsselskaberne kan følge med efterspørgslen på strøm, vil alle ladepunkterne være etableret inden 1. april 2024.

– Det skal være så let som muligt for private og virksomheder at omlægge deres transport til grøn transport. Derfor er det et kæmpe skridt i den rigtige retning, at det fremover bliver nemmere for bilister på vores veje at få strøm på deres elbiler. Udbuddet, som netop er gennemført, er med til at sikre, at alle bilister vil kunne komme til en ladestander langs de mest trafikerede strækninger i vores kommune, siger Johannes Lundsfryd Jensen, borgmester i Middelfart Kommune.

Ladeoperatørerne betaler selv for anlæg og drift af ladestationerne, og det har derfor ikke været nødvendig med kommunal finansiering. Kontrakterne med ladeoperatørerne løber over en 10-årig periode.

I dag findes der offentlige eller semi-offentlige ladestandere 28 steder i Middelfart Kommune med i alt 110 ladepunkter, hvilket hidtil har placeret Middelfart Kommune på en femteplads over danske kommuner med flest ladepunkter pr. indbygger.

Med de mange nye ladestationer vil det være muligt for medarbejdere på mange af kommunens arbejdspladser at oplade deres elbiler, imens de er på arbejde. Ved idrætshallerne vil gæster, der kommer til stævner langvejs fra, kunne få strøm på bilen. Og hos både Clay og Bridgewalking kan besøgende fylde deres elbiler med strøm, imens de nyder seværdighederne.

Med denne udrulning af ladeinfrastruktur vil det fremover også blive lettere for borgere uden egen parkeringsplads at få strøm på deres elbiler i nærheden af deres bopæl.