Her til aften blev de historiske stuer på Hindsgavl Slot fyldt med forventningsfulde sejlere, politikere, og en dedikeret organisation klar til at sparke verdensmesterskabet i matchracing for kvinder i gang. Den officielle åbningsceremoni markerede begyndelsen på den spændende sejllads, der starter i morgen tirsdag.

Deltagerne var klædt i deres respektive uniformer, nød et glas bobler, en kold øl eller en sodavand, mens de socialiserede over lette anretninger

Søren, en lokal beboer fra Strib havde været med til at lave nogen af de sejl som skulle benyttes på bådede. Han glædede sig til at følge med og havde været en ivrig tilskuer til Melges 24 i den forgangne uge.

– Det bliver spændende at se sejlene, jeg har været med til at lave. De er fremstillet af 95 procent genbrugt polyesterfibre. Jeg ser frem til at gå op og ned af kajen og se de hold, jeg har hjulpet, i aktion.

I år stiller 11 hold til start ved verdensmesterskabet. Det danske håb, skipper Lea Vogelius, stiller op med en besætning, der normalt sejler med andre skippere. Selvom de er dygtige skal favoritterne til VM-guldet skal formentlig findes blandt Pauline Courtois (FRA), Anne Oestling (SWE), og Cecilia Wilson (NZL), der er rangeret henholdsvis nummer 1, 2 og 3 på verdensranglisten.

Johannes Lundsfryd, Borgmester i Middelfart, udtrykker sin begejstring for arrangementet.

– Som borgmester er jeg stolt af, at vi har et event, der bringer alle de bedste sejlere sammen. Vi ønsker at fremme sport og det fællesskab, som der dyrkes herigennem. Kvindernes verdensmesterskaber i match Racing er et godt eksempel herpå, fortæller han.

– Jeg håber, at alle vil opleve alt, hvad Middelfart har at tilbyde. Både ved havnen og oppe i byen. Måske de skal gå på den gamle Lillebæltsbro, måske de skal på Clay og se kunst, eller måske de skal gå en tur her i haven på Hindsgavl, tilføjer han.

Liz Baylis, teknisk delegeret, sendte en tak til alle involverede. Selvom hun havde lidt problemer med hendes lang hår og mikrofonen, var hun utrolig overvældet af det flotte setup i Middelfart.

– Det er fedt at være her og være så stor en del af et område, hvor der gøres så meget for sporten og dette event. Jeg håber på en fair og god konkurrence, siger hun.

Troels Vester, er Race Officer og har set utrolig meget frem til lige netop dette verdensmesterskab.

– Vi vidste ikke, om dette ville ske nu, eller om det ville ske her. Vi vidste faktisk ikke engang, om det ville ske overhovedet. Men vi er virkelig glade for, at vi er her. At stå her i dag og se resultatet af så mange menneskers dedikerede arbejde er overvældende. Vi havde 30 frivillige i går, der knoklede for at sætte alt på plads til i dag. Jeg vil gerne sende en stor tak til dem alle sammen, samt vores sponsorer og alle de fantastiske mennesker på Hindsgavl.

Om de kommende dage forklarer Vester:

– Vejret bliver måske lidt blæsende de første dage, og så bliver det lidt langsommere ud på ugen. Bådene er klar, vi har gjort alt, hvad vi kan, for at de har lige så høj klasse som sejlerne. I den forbindelse skal Fredericia Sejlklub også have en stor tak. Deres hjælp har været uvurderlig.

Troels kunne som afsluttende bemærkning erklære verdensmesterskabet for åbnet. I morgen tidlig stævner bådene ud til den første sejlads.

– Jeg erklærer hermed verdensmesterskabet i matchracing for kvinder 2023 åbent. Lad os alle nyde en uge med fantastisk sejlsport, fair konkurrence og masser af gode oplevelser. På vegne af hele teamet bag arrangementet, byder jeg alle deltagere, frivillige og tilskuere velkommen til Middelfart. Skål, slutter han.

Det er klart, at Middelfart er klar til at levere en uge fyldt med spænding, konkurrence og fællesskab i verdensklasse.