Som en del af byrådets mål om at sætte fokus på kultur og på kulturens betydning for vores glæde, identitet og livskvalitet, sætter Middelfart Kommune nu gang i skabelsen af en lokal kulturkanon. Og byrådet vil meget gerne have alle med på rejsen!

Derfor inviterer Middelfart Kommune nu alle borgere, foreninger, lokaludvalg og kulturaktører til at dele deres bud på de mest værdifulde kulturelle steder og aktiviteter i kommunen.

– Vores ønske er, at vi i fællesskab kan udpege og dermed øge synligheden af kommunens mangfoldige kultur, så mange flere borgere og turister kan få glæde af den, siger Lars Vigsø, formand for Børn, Kultur og Fritidsudvalget, og uddyber:

– Vi er på udkig efter de kulturelle perler, som afspejler, hvad Middelfart Kommune repræsenterer, står for og er stolte af. Noget, som fortæller, hvad vi kulturelt er rundet af.

Det er muligt at komme med forslag inden for følgende fire kategorier:

Kulturtilbud (f.eks. musik, keramik, scenekunst)

Natur og fritid (f.eks. geografi, outdoor, idræt)

Arkitektur (f.eks. bygninger, broer)

Kulturarv (f.eks. museer, historiske steder)

Kommunen vil meget gerne høre fra alle, der har forslag, som opfylder nedenstående kriterier:

Repræsenterer et værdifuldt kulturelt sted eller en værdifuld kulturel aktivitet i Middelfart Kommune

Kendetegner Middelfart Kommune og de helt særlige kvaliteter, man finder netop her Er et sted, en begivenhed eller en aktivitet, som man kan pege ud på et kort, besøge og opleve

En bredt sammensat arbejdsgruppe skal se på de forhåbentlig mange forslag og hjælpe Børn, Kultur og Fritidsudvalget med at finde den endelige kulturkanon, der forventes klar til næste forår.

Læs mere her og del dine forslag til Middelfart Kommunes kulturkanon.

Send så mange forslag, du har lyst til, frem til 5. september 2024.