21-årig Jonas Kruse var skadet i det meste af sidste sæson og havde oprindeligt kontraktudløb med klubben i sommer. Aftalen blev forlænget med et år i første omgang, for at parterne kunne se hinanden an. Tidligere i efterårssæsonen blev aftalen forlænget igen, denne gang frem til sommeren 2026. Torsdag aften viste Jonas Kruse sit værd, da han blev helten for FHK i pokalkvartfinalen mod Skanderborg AGF Håndbold.

Det meste af sidste sæson fik Jonas Kruse forpurret af en skulderskade, men alligevel valgte FHK at forlænge aftalen med den unge bagspiller for at se, om parterne kunne se hinanden an i denne sæson. I 2. division har Jonas Kruse scoret mål på samlebånd og været et omdrejningspunkt for holdet, der indtager en delt fjerdeplads i rækken. I en del kampe har Kruse været på bænken for FHK’s ligahold og har fået enkelte korte indhop på ligaholdet, hvor han qua den begrænsede spilletid endnu ikke havde slået igennem.

Torsdag aften fik han chancen. Kristian Stoklund udgik med en skadet skulder, da han forhindrede Skanderborg AGF Håndbold i at score i tomt mål. Valget for FHK-træner Gudmundur Gudmundsson stod mellem at tage James Junior Scott tilbage på banen, for at gå væk fra syv mod seks, da franskmandens kompetencer ikke er i overtalsspillet, eller fortsætte i syv mod seks med Kruse på banen.

Valget blev det sidstnævnte, og den beslutning fortrød Gudmundur Gudmundsson ikke. Kruse, der kom til FHK som andenårs U17-spiller, efter et ophold på Vejle Idrætsefterskole, brændte banen fuldstændig af. Han endte med at levere seks mål på syv forsøg og lave to assists undervejs i opgøret, hvor han blev løsningen for FHK angrebsmæssigt på en dag, hvor Stoklund, inden hans skade, ikke havde haft held i sprøjten. Samtidig var Scott uskarp i kampens indledning, og målmæssigt gjorde Reinier Taboada og Anders Martinusen sig heller ikke bemærket med hver to mål. Derfor var det et kampafgørende indhop af Kruse.

– Det er surrealistisk. Jeg har slet ikke slugt den endnu, men det var fedt at få så meget ansvar og være med til at vinde kampen, siger hovedpersonen, Jonas Kruse.

De fleste af de minutter, som Kruse har spillet på banen i denne sæson, har været i 2. division. Derfor var det en omvæltning pludselig at stå med ansvaret i en afgørende kamp om at komme i Final4.

– Det er noget af en forskel. Jeg fik også noget af en modtagelse af SAH’s Jonathan Mollerup, der bankede mig ned i første angreb, siger Kruse.

https://www.estate.dk/ejendomsmaeglere/midtjylland/estate-peter-moeller-fredericia

Den unge playmaker kunne efterfølgende se, at Mollerup fik det røde kort.

– Jeg var ikke i tvivl om, at der var rødt kort. Så fik han lov til at sidde resten af kampen ude, fortæller Kruse med et smil.

Forude venter Final4, og det er noget, FHK’eren glæder sig til at opleve som en af aktørerne.

– Nu har jeg set det så mange år i tv, så jeg glæder mig til at prøve og være med i hallen for et af holdene, forklarer Kruse.

Efter at være kommet til FHK som ungdomsspiller, kunne Kruse torsdag aften se sig selv få sit endelige gennembrud på klubbens førstehold.

– Det er fedt at se, at det arbejde jeg har lavet i årene har båret frugt. Jeg har været her i fire sæsoner nu og er blevet vist tillid. Det er jeg stolt over, slutter Kruse.