Tyskland satte Skotland eftertrykkeligt på plads i EM-åbningskampen med en sejr på 5-1.

Fredag aften klokken 21:00 var et tidspunkt, som fodboldelskere i hele Europa havde set frem til. Det var nemlig da, EM-slutrunden blev skudt i gang med åbningskampen mellem værtslandet Tyskland og Skotland. Der hvilede et stort pres på de tyske spillere, som skulle leve op til forventningerne på hjemmebane. Til trods for dette pres leverede tyskerne en yderst overbevisende præstation og viste deres styrke fra kampens begyndelse.

En af de mest omtalte spillere inden turneringen, Florian Wirtz fra Leverkusen, viste sig at være en nøglefigur for det tyske hold. Wirtz, som allerede havde tiltrukket sig opmærksomhed på grund af sine imponerende præstationer i Bundesligaen, levede fuldt ud op til forventningerne på den store internationale scene. Blot ti minutter inde i åbningskampen mod Skotland satte han Tyskland i front. Stadion eksploderede i jubel, og de tyske fans, som havde fyldt tribunerne, kunne fejre det tidlige føringsmål. Wirtz’ mål satte tonen for resten af kampen og gav Tyskland en perfekt start på deres EM-kampagne.

Ni minutter efter det første mål blev den tyske føring yderligere cementeret. Bayern München-stjernen Jamel Musiala viste sin klasse foran det entusiastiske hjemmepublikum på Allianz Arena. I det 19. minut fik Musiala fat i bolden efter en velplaceret aflevering fra midtbanen. Målet bragte Tyskland foran med 2-0 og efterlod Skotland kæmpende for at finde en vej tilbage i kampen. Musialas mål var et tydeligt bevis på den tyske overlegenhed og deres evne til at udnytte deres tekniske færdigheder og taktiske overblik til fulde. Skotland, der kæmpede hårdt, kunne ikke matche den tyske dominans, og det begyndte at se svært ud for dem at komme tilbage i kampen.

Kort før pausen blev Skotlands situation endnu værre. I et forsøg på at stoppe en tysk afslutning, fik Ryan Porteous lavet en klodset tackling i eget felt på Ilkay Gündogans ankel. Efter en grundig VAR-gennemgang besluttede dommeren at tildele et straffespark til Tyskland og vise Porteous det røde kort for den farlige tackling. Denne afgørelse satte Skotland i en yderst vanskelig position, både i forhold til kampens resultat og antallet af spillere på banen.

Situationen var også speciel på grund af EM’s særlige regler, som foreskriver, at kun holdenes anførere må tale med dommeren. Derfor var det op til Skotlands kaptajn, Andrew Robertson, at føre dialogen med dommeren, hvilket forhindrede den sædvanlige klynge af spillere omkring dommeren.

Straffesparket blev taget af Kai Havertz, som viste stor ro og præcision ved at sende bolden sikkert i nettet. Med dette mål bragte Havertz Tyskland foran med 3-0 og forværrede Skotlands problemer yderligere. Tyskerne gik til pause med en solid føring, mens Skotland stod over for en næsten umulig opgave i anden halvleg, både med et reduceret antal spillere og et stort målunderskud.

I anden halvleg gik tempoet noget ned, da tyskerne havde opnået det, de kom efter: en sikker sejr. Med en komfortabel føring på 3-0 og en mand i overtal kunne de tillade sig at spille mere afslappet og kontrolleret. Skotland kæmpede tappert, men det var tydeligt, at opgaven var for stor for dem.

Tyskerne, som ønskede at give deres hjemmepublikum endnu mere at glæde sig over, fortsatte med at dominere spillet. Med omkring 20 minutter tilbage af kampen fik indskiftede Niclas Fullkrug bolden i nettet og gjorde stillingen til 4-0. Målet kom efter en veludført angrebsaktion, hvor Fullkrug med sin skarpe næse for mål udnyttede en chance i feltet og sendte bolden sikkert i kassen.

Med et kvarter tilbage af kampen fik Niclas Füllkrug endnu en gang bolden i nettet. Desværre for Tyskland blev målet annulleret efter en VAR-gennemgang, som afslørede, at Füllkrug var offside i opbygningsfasen. Dette afbræk forhindrede Tyskland i at udbygge deres føring yderligere.

I stedet oplevede tyskerne en uheldig situation kort før slutfløjt. Med blot tre minutter tilbage af kampen fik Skotland reduceret til 4-1, da Antonio Rüdiger uheldigvis kom til at heade bolden i eget net. Selvom målet ikke ændrede kampens udfald, gav det skotterne et lille trøstmål at tage med sig hjem.

Inden kampen blev fløjtet af, sikrede Emre Can den tyske sejr ved at score til 5-1, som blev kampens endelige resultat. Efter Antonio Rüdigers uheldige selvmål viste tyskerne deres beslutsomhed ved at fortsætte med at presse fremad. Den sidste scoring satte et festligt punktum for en kamp, hvor Tyskland klart viste deres styrke og ambitioner for EM-turneringen. Med en overbevisende 5-1 sejr mod Skotland kunne det tyske hold og deres fans se frem til de kommende kampe med stor optimisme og selvtillid. Skotland måtte tage hjem med en lærerig oplevelse og et håb om at kunne forbedre sig i de næste opgør.