Fredericia Furniture A/S, en af Danmarks førende møbeldesignvirksomheder med en historie, der går tilbage til 1911, indleder et nyt kapitel i sin udvikling med udnævnelsen af Rasmus Graversen som ny administrerende direktør, CEO per 1. maj 2024. Graversen er tredje generation i ejerfamilien bag selskabet, der producerer og markedsfører møbler designet af navne som Børge Mogensen, Hans J. Wegner, Cecilie Manz, Space Copenhagen og Barber Osgerby med flere. 

Ledelsesskiftet har været forberedt igennem flere år. Bestyrelsesformand Niels Hermansen udtaler: 

– Det har været afgørende for familien Graversen og bestyrelsen, at Rasmus som kommende CEO skulle være et indlysende valg for virksomheden. Derfor har Rasmus haft forskellige roller i virksomheden og senest fungeret som CCO og i den forbindelse arbejdet i tæt parløb med CEO Kaja Møller. Med Rasmus som kommende CEO sikrer vi kontinuiteten i virksomheden og fastholdelse af vores ønske om fortsat fokus på robusthed og lønsom drift. 

Rasmus Graversen, 35 år, bringer mere end otte års erfaring i virksomheden med til sin nye rolle, senest som kommerciel direktør, CCO og designchef med ansvar for produkt og marketing. Med en baggrund som Cand.merc fra CBS og kontinuerlig udvidelse af sin faglige ballast gennem uddannelse i ledelse hos DI og Business Leadership fra IMD i Schweiz, fremhæver Rasmus sin tid i virksomheden som den vigtigste læreplads: 

– Fredericia Furniture har de seneste år gennemgået store forandringer på grund af omskiftelige markedsforhold og store strategiske tiltag, såsom vores opkøb og integration af Erik Jørgensen Møbelfabrik i 2020 og vores omstilling til B Corp-virksomhed i 2023. Det har været meget lærerigt både forretningsmæssigt og organisatorisk. Jeg overtager en platform, jeg selv har været med til at bygge, og jeg tror virkelig på vores virksomheds potentiale, udtaler Rasmus Graversen. 

Rasmus Graversen. Foto: PR

Graversen-familien har været knyttet til Fredericia Furniture siden 1955, da Andreas Graversen indledte et samarbejde med designeren Børge Mogensen. Anden generation, Thomas Graversen, overtog i 1995 og var administrerende direktør indtil 2015, hvor han ansatte Kaja Møller som CEO og selv fortsatte som kreativ direktør. Med Rasmus Graversen som ny CEO vender ejerfamilien derfor tilbage som administrerende direktør efter 10 års samarbejde med Kaja Møller: 

– Jeg har haft 10 fantastiske år hos Fredericia Furniture. Det har været en stor fornøjelse at kunne udvikle på det flotte fundament, som virksomheden repræsenterer. Mit tætte samarbejde først med Thomas Graversen og i de seneste år med Rasmus Graversen betyder, at den linje der er lagt, nu naturligt kan videreudvikles med Rasmus som ny CEO, udtaler Kaja Møller. 

Samtidig med annonceringen af ledelsesskiftet på CEO-posten offentliggør Fredericia Furniture A/S også udnævnelsen af engelske Nathan Beckwith som ny kommerciel direktør, CCO. Beckwith kommer fra en stilling som direktør (President & Representative Director) for møbelvirksomheden Carl Hansen & Søns selskab i Asien. 

Graversen, Beckwith og CFO, Birthe Slot, vil fremover tegne den øverste ledelse i den danske designvirksomhed, der har hovedsæde i Fredericia by, produktionsfaciliteter i Svendborg og showrooms i London, Oslo og København. Nuværende CEO, Kaja Møller, vil samtidig med ledelsesskiftet indtræde i bestyrelsen for Fredericia Furniture A/S som næstformand.