Lørdag aften blev Danmark elimineret fra EM efter et nervepirrende opgør mod værtsnationen Tyskland i ottendedelsfinalen. Kampen blev spillet på Signal Iduna Park i Dortmund, hvor Tyskland triumferede med en 2-0 sejr over det danske landshold.

Kampen begyndte med Tyskland som det dominerende hold, der satte Danmark under pres fra første fløjt. Tyskernes intense start resulterede hurtigt i en annulleret scoring på grund af frispark begået af Joshua Kimmich. Danmark havde svært ved at finde fodfæste i de første ti minutter, men Kasper Schmeichel holdt håbet i live med flere afgørende redninger, især mod Kai Havertz og Joshua Kimmich.

Vejret spillede også en væsentlig rolle i første halvleg, da kraftige haglbyger og tordenvejr tvang dommeren til at afbryde kampen midlertidigt efter 36 minutter. Spillerne blev sendt i omklædningsrummet, og fansene søgte ly fra den kraftige nedbør.

Anden halvleg: Tyskland på sejrskurs

Efter pausen fortsatte intensiteten, og dramaet eskalerede med et VAR-tjek for et muligt tysk straffespark, som resulterede i, at Tyskland fik en chance fra ellevemeteren. Kai Havertz scorede sikkert og bragte Tyskland foran 1-0 efter 53 minutter. Danmark forsøgte at kæmpe sig tilbage i kampen, men Tyskland holdt fast i kontrollen. Efter 68 minutter udbyggede Jamal Musiala føringen til 2-0 efter en flot dybdeløb, hvor han udnyttede forvirring i det danske forsvar mellem Joachim Andersen og Kasper Schmeichel.

Trods en række udskiftninger og forsøg på at ændre kampbilledet formåede Danmark ikke at skabe de nødvendige chancer for at vende kampen. Rasmus Højlund, der havde været en af Danmarks farligste spillere, kom til flere muligheder, men uden held. Manuel Neuer stod solidt i det tyske mål og afværgede alle danske forsøg.

I kampens sidste minutter forsøgte Danmark desperat at reducere, men kvaliteten i spillet var ikke tilstrækkelig. Tyskland lukkede kampen effektivt ned og sikrede sig en plads i kvartfinalen.

Danmark må nu rejse hjem fra EM med en skuffende exit i ottendedelsfinalen. Tyskland avancerer til kvartfinalen og bekræfter deres status som en af favoritterne til at vinde turneringen på hjemmebane. Kampen vil blive husket for det dramatiske vejr, de afgørende VAR-beslutninger og den tyske dominans, som sikrede dem en fortjent sejr. For Danmark er det tid til at evaluere og se frem mod fremtidige udfordringer med håbet om bedre resultater.