EUC Lillebælt har ikke altid haft tømreruddannelsen, men siden 2021 har skolen haft hele uddannelsen. I fredags blev skolens nye tømrerafdeling indviet.

Fredag var en festdag på EUC Lillebælt på Teknikervej i Erritsø. I 2023 startede opførelsen af nye faciliteter til tømrerafdelingen, og fredag blev de indviet officielt. Det var kulminationen på et arbejde, der først startede med at få grundforløbet på tømreruddannelsen til EUC Lillebælt og siden med at få hovedforløbet til for at fuldende uddannelsen. Det huskede Morten Lehmann, der er næstformand i Træforeningen, som står bag tømreruddannelsen, tilbage på, da han holdt tale til indvielsen.

– Under covid-19 i 2021 arbejdede jeg hjemmefra som så mange andre, det gjorde, at jeg havde tid indimellem. Jeg fik en aftale med borgmesteren i Fredericia og talte om erhvervsuddannelser og den gruppe, der ikke får en uddannelse. Vi kom til at tale om, at EUC Lillebælt godt kunne bruge lidt flere uddannelser, så på vej tilbage fra mødet ringede jeg til John og sagde, at vi skulle have hovedforløbet. Det sagde John ja til, og så gik han til direktøren Lars og sagde noget til ham, sagde Lehmann og fortsatte:

– Fire måneder senere lå der en ansøgning. Det er ikke stoppet siden da. Vi har sat gang i uddannelsen, og der er bygget Danmarks flotteste og nyeste tømrerhal. Det er også noget af det, vi går op i på erhvervsuddannelser. Der har man været med på beatet her. Jeg er også glad for at høre borgmesteren i Middelfart og repræsentanten fra Fredericia Byråd tale tømreruddannelsen op.

Den nævnte John er John Bruun Lyng. Han er uddannelsesleder på tømreruddannelsen på EUC Lillebælt og kunne godt huske oplevelsen med Morten Lehmann.

– Jeg er meget glad for at stå her. Det var en drøm, vi havde. Vi havde grundforløbet. Vi fik at vide, at vi skulle søge om hele uddannelsen, og det var en fantastisk opbakning at få. Jeg gik op til Lars Middelboe (direktør på EUC Lillebælt) med det samme og bankede på døren. Det har været en fantastisk rejse. Når jeg ser tilbage, er det gået stærkt. Vi har kørt på og har gode kontakter til virksomhederne. Vi har løbet stærkt, og nu står vi med en ny tømrerafdeling, sagde Lyng.

Med åbningen af 1350 kvadratmeter nye faciliteter kan tømreruddannelsen på EUC Lillebælt nu tage imod op til 260 tømrerlærlinge.