Den tidligere FHK-spiller, Rasmus Boysen, er under EM-slutrunden i håndbold tilknyttet TV 2 som ekspert, men søndag aften blev han i den forbindelse udsat for identitetstyveri.

TV 2 News ville høre om hans mening om Danmarks kamp mod Norge, og i den forbindelse ringede nyhedsstationen op til Boysen – troede de. Personen i den anden ende af telefonen var ikke Rasmus Boysen, men udgav sig for at være ham, da TV2 News havde ringet op til et nummer, der ikke tilhørte håndboldeksperten.

I et opslag på flere sociale medier forklarer Rasmus Boysen om episoden. Han skriver blandt andet:

– Jeg forsøger altid, når jeg deltager i debatprogrammer, podcasts, interviews og lignende samt skriver om håndbolden på de sociale medier, at være objektiv, opføre mig ordentligt og opretholde en høj faglighed. Den faglighed fik en ridse i lakken i går aftes.

– I går arbejdede jeg fra mit hjem i Fredericia både før, under og efter kampen. Det hænder, at TV2 News gerne vil have min analyse af kampen efterfølgende. Således også i går. Den information nåede grundet en menneskelig fejl dog aldrig frem til mig, men i stedet til en anden person, som valgte snyde TV2 og udgive sig for at være mig i et 5-minutters langt interview på TV2 News. Interviewet levede så langt fra op til den faglighed, som jeg forsøger at lægge for dagen. I forsøget på at være sjov – vi har ikke just samme humor – var personen i sine analyser latterlig.

– Efterfølgende har en bekendt af personen lagt videoen af personen, der laver telefon-interviewet i mit navn, ud på Instagram og tagget mig samt kontaktet mig på X.

TV 2 selv har også reageret på episoden, og oplyser følgende:

– Søndag aften 21. januar 2024 i 22-udsendelsen bragte TV 2 News et interview om herrernes slutrunde i håndbold. Det fremgik af interviewet, at TV 2 News talte med TV 2’s håndboldekspert Rasmus Boysen, der medvirkede via telefon. Desværre var det ikke Rasmus Boysen, men en anden person, som på grund af en fejl fik mulighed for at optræde som Rasmus Boysen.

– TV 2 Sport beklager dybt, særligt over for vores håndboldekspert Rasmus Boysen, og vil nu gennemgå de redaktionelle processer for at sikre, at vi er sikret mod lignende hændelser i fremtiden.