Terese Sau Hansen er med i Den Store Bagedyst

0

Terese Sau Hansen, der til dagligt arbejder som kommunikationskonsulent for Kunstmuseem Trapholt i Kolding er med i Den Store Bagedyst. Den 28-årig bagedyst deltager bringer både kunst og kunstig intelligens med ind i konkurrencen.

– Det er lidt vildt at tænke på, at jeg skal være med i Den Store Bagedyst. Det har været en drøm længe, føler jeg. Jeg kan lide at bage, så det er det ultimative at være en del af det, fortæller Terese Sau Hansen og tilføjer:

– Det er snart et år siden i november, at jeg sendte min ansøgning, så kommer man igennem en casting og en anden del samme dag, og er man heldig, kommer man til en slutcasting, og i den er der ti deltagere, der kommer videre til det endelige program, og efter nogen måneder fik jeg at vide, at jeg var med.

Det er faktisk ikke det at bage, der fylder i første omgang. Det er mere, hvem man er som person. Men senere i forløbet var det dog kagen, der var i fokus, og her brugte Terese kunstig intelligens.

– Man sender en ansøgning, og skal cutte sig selv ned udefra nogen spørgsmål, som DR har lavet på forhånd, hvis man så passer ind, så kommer man videre. Til casting tager man en kage med, som minder om en selv. Jeg tog en kage med, som jeg havde fået inspiration fået via kunstig intelligens. Jeg gik ind på Dali Open AI. Jeg tænke, at det kunne være spændende at lave en blommefarvet kage med blomme i madeira, og bad den genere et kunstig intelligens billede af en kage, der havde en blommefarve i en minimalistisk stil, og så skabte jeg en kage ud fra det.

Historiefortællingen om kagen gjorde helt klart noget hos casterne. Terese blev udvalgt til at deltage i årets bagedyst.

– Jeg tror, at den storytelling i kagen hjalp mig med at komme videre, og det er noget jeg kunne identificere mig med. Det er fedt at bruge kunstig intelligens som en lille samarbejdspartnere, da man ofte ser kunstig intelligens, som en farlig ting, men det kan også være en ven i en kreativ proces. Så det bragte jeg med ind i programmet.

Til dagligt arbejder hun hos Trapholt i Kolding, et spændende arbejde der lige nu skal passes ind.

– Det er lidt en jonglering at have fuldtidsarbejde og et program, der skal optages i hverdagen, så jeg har lidt orlov, fordi for mig har det været sindsygt vigtigt at gå helhjertet ind i det, men nu er jeg tilbage på fuldtid igen, fortæller Terese Sau Hansen.

For Terese var tiden den helt rigtige til at deltage nu. Hun har bagt siden, hun var 15 år.

– Jeg har egentlig været lidt tvivlende om at være med i et tv-program, da det er at blotte sig selv for halvanden million tv-seere, men jeg har bagt siden jeg var 15 år og jeg er 28 år i dag, så var tiden til at udfordre mig selv på en anden måde, end at stå i mit eget køkken, og man kan se frem til at bringe kunst ind via kunstig intelligens og en masse sjov og ballade, slutter Terese.

Du kan følge hende i Den Store Bagedyst om lørdagen på DR1.