Temashop har det seneste år gået med planer om at udvide. Nu bliver spaden endelig stukket i jorden, og byggeriet bliver langt større og mere omfattende end hidtil planlagt. Ifølge Daniel Diness Andersen er det en vigtig og nødvendig investering i fremtiden.

– Vores oprindelige plan var at udvide vores lager med 2000 kvm, men vi kan se, at vi bliver nødt til at tænke endnu større. Derfor har vi over det seneste år været i dialog med entreprenører, robotfirmaer og kommunen, fortæller Temashops grundlægger og administrerende direktør, Daniel Diness Andersen.

Virksomheden skal altså udvide med 4000 kvm lager. Det er over en fordobling i kvadratmeter, da virksomheden på nuværende tidspunkt er 3700 kvadratmeter. På taget bliver der gjort klar til solcelleanlæg, og på sigt rykker et større robotsystem også ind, der skal automatisere og effektivisere lagerets arbejdsgange yderligere.

– Ambitionerne er store, og det her er en vigtig og nødvendig investering i vores fremtid. Det kommer til at styrke vores position på det nordiske marked, og det giver os mulighed for at åbne på flere europæiske markeder, udtaler Daniel Diness Andersen og tilføjer:

– Vi prøver hele tiden at være på forkant og følge med efterspørgslen fra vores kunder. En af de vigtigste konkurrenceparametre i vores branche er kort leveringstid, og derfor er det vigtigt for os at have et stort lokalt varelager.

I 2022 opkøbte Temashop 5000 kvadratmeter jord, der ligger i forlængelse af virksomhedens nuværende hovedkontor- og lagerbygninger på Håndværkervej 24 i Fredericia, og her skal udvidelsen ske. Byggeriet forventes at stå færdigt i løbet af sommeren 2024.

Byggeriet opføres af KT Erhvervsbyg A/S, mens elentreprisen udføres af Hansen EL A/S.

Øjnede en god investering

Normalvis er Daniel Diness Andersens råd til andre vækstvirksomheder, at de har fokus på agilitet og fleksibilitet, og derfor bør de altid leje deres lokaler.

– Som vækstvirksomhed skal det være muligt at rykke til større lokaler hurtigt, når virksomheden vokser og der er brug for mere plads, fortæller Daniel Diness Andersen og fortsætter:

– Jeg er på sin vis gået imod mit eget råd, men jeg øjnede nogle utroligt lukrative investeringer. Derfor endte vi med at opkøbe ejendomme i Pjedsted og Erritsø, og det betyder altså, at vi løbende må udvide kvadratmeterne.

Fakta om Temashop

  • Stiftet: 2009
  • Grundlægger og CEO: Daniel Diness Andersen
  • Lokation: Erritsø og Pjedsted, Fredericia
  • Markeder: Danmark, Norge, Sverige og Finland
  • Femdobbelt Gazelle-vinder og kåret til Succesvirksomhed 2023
  • Temashop sælger festartikler og kostumer. Virksomheden er markedsførende i Danmark. Blandt de største i sin branche i Norden og har med sin vækststrategi en målsætning om at nå samme position på europæisk niveau.
  • I 2023 sendte Temashop omkring 630.000 pakker med festartikler og kostumer afsted fra hovedkontoret i Fredericia, hvor 100 medarbejdere har sin daglige gang i højsæsonerne.