Et omfattende byggeri starter i denne uge. Med en størrelse på næsten 69.000 kvadratmeter, over 150.000 forskellige varetyper, 160 automatiserede robotter og omkring 30 udvælgelsesporte, så går T. Hansen en fremtid i møde med mere effektivisering og udvidelse af virksomhedens kapacitet.

Denne uge markeres starten på byggeriet af T. Hansens avancerede logistikfacilitet, som inkluderer et højlager samt kontorområder på adressen Stensgårdvej 30 i Middelfart, med det første spadestik.

Af de i alt 68.708 kvadratmeter er 1.920 kvadratmeter dedikeret til administrationsområder, mens de resterende arealer vil blive anvendt til lager- og distributionsaktiviteter, ifølge COO Rasmus Bergholt.

– De 12.200 kvm bliver alene til opbevaring af autodæk og dækhotel til vores kunder, mens hovedbygningen benyttes til generel logistik og håndtering af varer. De to bygninger forbindes med en korridor/tunnel. Det gør vi på grund af brandsikkerheden, da autodæk kræver ekstra sikkerhed. Dækhallen bliver 12,5 meter høj, mens den resterende del får varierende bygningshøjde på op til 15 meter. Med de nye faciliteter får vi også plads til at vækste, siger han til Dansk Byggeri.

T. Hansen Gruppen, som omfatter 86 butikker i Danmark, 45 i Norge og indtil videre 7 i Sverige, tilbyder et bredt udvalg af produkter inden for bil- og motorkøretøjer, cykling, camping, maritime aktiviteter, fritidsudstyr, elektronik og værktøj, hvilket understreger behovet for omfattende lagerkapacitet. Dette har tidligere været håndteret af 9 separate lagerfaciliteter.

Med færdiggørelsen af det nye logistikcenter, forventet i juni 2025, vil det samle og effektivisere virksomhedens lagerstruktur ved at erstatte de eksisterende 9 lagre.

Et specifikt område dedikeret til dækopbevaring forventes at være operationelt allerede i januar 2025. Hele byggeprojektet, inklusive de omkringliggende områder med et fokus på biodiversitet, planlægges til at opnå DGNB Sølv-certificering