Blot 15/100 af et sekund og et målfoto fra bronzen! Skuffelsen var til at tage at føle på, da roeren Sverri Nielsen sluttede lige uden medaljeskamlen med en fjerdeplads ved OL i Tokyo 2021.

Efterfølgende valgte Sverri Nielsen at sætte karrieren i robåden på pause. Den pause varede godt et år. I slutningen af 2022 valgte Sverri Nielsen at gøre comeback, og allerede i september i år lykkedes det den stærke færing at sikre Danmark en OL-nationsplads i herresinglesculleren M1x

Nu har DIF, som er Danmarks Olympiske Komité, udtaget Sverri Nielsen officielt til den danske OL-trup frem mod Paris 2024.

– Vi er meget glade for, at vi allerede nu kan udtage Sverri Nielsen til OL i Paris. Sverri er en bomstærk og dybt fokuseret verdensklasseatlet, og det bliver ekstremt spændende at følge ham i jagten på en olympisk medalje. Vi er sikre på, at han kommer til at repræsentere både Danmark også Færøerne på flotteste vis, siger chef de mission i DIF, Søren Simonsen.

Sverri Nielsen er født og opvokset på Færøerne, men har siden 2011 boet i Danmark, hvor han har satset på en karriere i singlesculleren. Når det gør løs i Paris, ser Sverri Nielsen frem til at kæmpe for guld til både Færøerne og Danmark.

– Der er ikke mange, der kan sige, at de har to lande i ryggen. Det har jeg, og det er super fint. Jeg er meget glad for al den opbakning, jeg får fra begge steder. Ved sidste OL var der en masse gang i den på Færøerne, når jeg roede, fordi det var samtidig med Færøernes nationaldag. Det samme er vist tilfældet i år i Paris, så jeg håber, at jeg kan bidrage godt til festen deroppe,” siger Sverri Nielsen, som ikke ligger skjul på, at motivationen for at lave et godt resultat i Paris er stor.

”Det var godt for mig at holde en mindre pause fra sporten efter Tokyo. Jeg var virkeligt træt, og helt ærligt, så havde jeg nok helt stoppet karrieren, hvis jeg havde vundet medalje i Tokyo. Nu kommer jeg til Paris som en lidt klogere atlet og med mere erfaring. Jeg føler min form bliver bedre og bedre hele tiden, og der kommer mere og mere fart i båden. Jeg glæder mig,” siger Sverri Nielsen.

I Team Danmark glæder man sig i den grad også over Sverri Nielsens comeback og kommende OL-deltagelse.

– Sverri har nogle spidskompetencer, der gør ham til en af verdens dygtigste roere. Det er dybt fascinerende at se, hvor dedikeret han arbejder for at blive bedre og bedre. Han var skuffet efter OL i Tokyo, men at han står her i dag med OL-billetten i hånden viser hvilken karakter, han har, siger Lars Balle Christensen, sportsdirektør hos Team Danmark

Fakta: Sverri Nielsen

Sportsgren: Roning, singlesculler, M1x
Født: 14. oktober, 1993 (30 år)
Klub: Danske Studenters Roklub
Bedste resultat: VM-sølv i 2019, EM-guld i 2020.
OL-deltagelse: Fjerdeplads ved OL i Tokyo 2021