Supermarkedet Netto lægger i deres tilbudsavis op til, at danskerne skal hamstre nødrationer. Det kan tolkes som, at supermarkedet mener, at Danmark står i en situation, hvor det kan blive aktuelt med verdenssituationen.

Nettos tilbudsavis præges af “Den sikre side”, hvor der nedenunder er en rubrik, hvor der står “Prepping til enhver situation”. Her nævnes en huskeliste, der blandt andet inkluderer dåsemad, stearinlys, lighter, lommelygter, førstehjælpssæt, batterier og powerbanks. Altså ting, der skal til for at kunne overleve i en almindelig hverdag.

– Hver eneste uge har vi en avis på gaden, og den forsøger vi at fylde med det, der har interesse for vores kunder. Det kan være nye, spændende ting, der inspirerer, men også være ting, der hjælper vores kunder. Vi ser det her som en hjælp til folk, der overvejer at forberede sig lidt bedre til uforudsete udfordringer eller hændelser, siger Nettos kommercielle direktør, Martin Hasgard Olesen, til TV 2.

Screenshot fra Nettos tilbudsavis.

Netto mener ikke selv, at de er med til at forstærke en frygt om krig blandt den danske befolkning.

– Det er ikke det, der har været hensigten. Hensigten har alene været at ramme noget relevant hos dem, der kommer hos os, siger Martin Haugaard Olsen.