Der var klasseforskel på Danmark og Belgien i VM-åbningskampen. Danskerne spillede forrygende angrebsspil, og endte med at vinde med cifrene 43-28.

Der var flashbacks til VM i 2011, der også blev afholdt i Sverige. Dengang endte det med dansk VM-sølv, men denne gang sigtes der mod det tredje danske VM-guld i træk efter triumfer på hjemmebanen i 2019 og Egypten i 2021.

Belgien var modstanderen i åbningskampen for Danmark, der nød stor opbakning fra en fyldt arena i Malmö, som var klædt i rød og hvid. Til at starte med hang belgierne på. De kom som et ubeskrevet blad, som danskerne lige skulle indstille sig på. Særligt havde Danmark problemer med de hurtige belgiske opløb inden, at det danske forsvar var kommet på plads.

Det gjorde, at Belgien hang på til stillingen 8-6 midtvejs i første halvleg, men ved den stilling reddede Niklas Landin et straffekast, og så blev der for alvor sat trumf på. Det danske angrebsspil med Mikkel Hansen, Simon Pytlick og Mathias Gidsel i bagkæden splittede gang på gang belgierne ad. Særligt Mikkel Hansen var i overdådigt spillehumør og nåede op på i alt ti scoringer i opgøret.

Stillingen ved pausen var 22-15, og klasseforskellen blev endnu tyderligere i anden halvleg. Selvom det i løbet af anden halvleg blev tidlig fyraften til stjernerne, så trådte de danske reserver til og leverede varen. Særligt VM-debutanten Lukas Jørgensen sprang i øjnene i den henseende, da han nåede op på i alt fem scoringer.

Landstræner Nikolaj Jacobsen blev ved med at holde et højt energi niveau på sidelinjen, og det smittede af på spillerne på banen, der kampen igennem kom med ild i øjnene, og det endte med at resultere i en dansk sejr på 43-28.

Næste gang Danmark skal i aktion er på søndag mod Bahrain.