Den 23. maj 2023 gik tømreruddannelsen på EUC Lillebælt officielt et nyt kapitel i møde. Borgmester fra Fredericia Kommune Steen Wrist og Middelfart Kommune Johannes Lundsfryd Jensen tog sammen med erhvervsskolens bestyrelsesformand Kirsten Bøjler Dall det første spadestik til tømrerafdelingens nye bygning.

Spadestikket var starten på det byggeri, som CJ A/S kommer til at stå i spidsen for. Udvidelsen af tømrerafdelingen er på hele 1350 kvadratmeter, hvilket betyder, at tømreruddannelsen inden længe kan tage imod hele 260 tømrerlærlinge.

Udvidelsen giver plads til udfoldelse

Mange havde trodset regnen og mødte op for at overvære det første spadestik, der satte smil på alles læber. Især John Bruun Lyng, der er underviser på tømreruddannelsen, glædede sig over at kunne se frem til nye undervisningslokaler.

– Når bygningen står færdig glæder jeg mig til, at vi som uddannelse kan udfolde os. Indtil videre har vi lånt os frem til lokaler eller benyttet et telt uden for, fordi vi mangler plads. Bygningen kommer til at danne ramme om tømreruddannelsen, og håbet er også, at vi får et godt samarbejde med endnu flere af de lokale tømrermestre, der forhåbentlig vil være med til at løfte uddannelsen, og får øjnene op for, at vi nu kan tilbyde vores elever hele uddannelsen, fortæller John Bruun Lyng.

Med den nye bygning bliver det muligt at optage endnu flere tømrerelever.

– Det vigtigste med den nye bygning er, at eleverne får et godt socialt studie- og arbejdsmiljø, og vi forventer at optage flere elever, når bygningen er færdig. Det er heller ikke sikkert, at alle eleverne vælger at blive færdige som tømrer. For det er ikke kun tømreruddannelsen, som eleverne vil få adgang til. De vil også få adgang til en uddannelse som gulvlægger, tækker eller alutømrer, når de starter som tømrer hos os, afslutter John Bruun Lyng.

De mange nye kvadratmeter forventes at stå færdig i starten af 2024.