Traditionen tro udstiller Ejby Lokalhistoriske Arkiv på Ejby Bibliotek i løbet af sommeren. Og i år er det smedjer og smedemestre i det gamle Ejby Kommune, man kan blive klogere på.

At smede mens jernet er varmt er et velkendt ordsprog. Og mon ikke de gamle smedemestre har efterlevet netop dét? Hvis du er nysgerrig på historier omkring de mange smedjer, der før i tiden var beliggende i dét, der tidligere var Ejby Storkommune, skal du lægge vejen forbi Ejby Bibliotek i løbet af sommeren. Her udstiller Ejby Lokalhistoriske Arkiv nemlig billeder og effekter fra smedjer i både Gelsted og Fjelsted, Tanderup og Brenderup og alle de andre byer i området.

Lokalarkivet har været i gemmerne og fundet billeder af såvel tidligere smedemestre som deres smedjer, og måske kan du kende nogle af lokationerne på de udstillede billeder. Nogle af smedens redskaber er også udstillet, så man kan se, hvad smede havde i hænderne dengang for længe siden.

Udstillingen kan ses på Ejby Bibliotek fra mandag den 19. juni til mandag den 14. august. Dog er der sommerferielukket i uge 28 og 29. Alle andre dage er der adgang til biblioteket kl. 7 til 22, hvor du kan lukke dig ind med dit Sundhedskort.

Du kan læse mere om Ejby Lokalhistoriske Arkiv på www.ejbyarkiv.dk