Fredericia Håndboldklub var uden fire spillere, men vandt alligevel 35-32 mod Skjern Håndbold i tirsdagens træningskamp.

FHK var til kampen uden Einar Olafsson, der stadig er med til EM for Island, mens Sebastian Henneberg, James Junior Scott og Nikolaj A. Nielsen var fraværende. Kristian Stoklund var heller ikke på toppen og fik undervejs et slag, som gjorde, at han måtte blive taget ud igen. Dermed var ressourcerne i særligt FHK’s bagkæde ikke særlig store, da Reinier Taboada, Jonas Kruse og Anders Kragh Martinusen fik hovedparten af spilletiden. Kun kortvarigt midtvejs i anden halvleg var Kristian Stoklund på banen, og ellers var det fuldtid for trioen, der spillede en god kamp for FHK.

Det var dog ikke alt, der var en dans på roser. FHK’s angreb var sløset i første halvleg, og det kastede en del kontramål af sig til Skjern, hvilket gjorde, at fredericianerne halsede efter. Det nød særligt brødrene Bergholt, Emil og Viktor, godt af. Emil Bergholt var god til at rykke fri på stregen, mens Viktor boltrede sig i kontrafasen, hvor han var hurtig fremme på banen. Det gav vestjyderne en føring på 10-7 efter 12 minutter.

Den høje score skyldtes også, at Sebastian Frandsen i FHK-målet ikke havde den bedste dag på kontoret, men da det på forhånd var planlagt, at Thorsten Fries og Frandsen begge skulle have en halvleg, blev Frandsen altså ikke pillet ud. Omvendt set havde Christoffer Bonde i Skjerns mål flere redninger, blandt andet på frie afslutninger fra Martin Bisgaard. Som kampen skred frem, fik FHK skudt hul på bylden, og det gjorde, at der blev reduceret til pausestillingen 18-17 til Skjern.

I anden halvleg trak FHK hurtigt fra. Skjern løb tør for kræfter og led under, at de ikke havde nogen venstrehåndet højre back til rådighed. Eivind Tangen er blevet langtidsskadet, mens Joaquim Nazaré er til EM for Portugal. Skjern spillede derfor hele kampen med en højrehåndet på højre back, og det blev straffet i anden halvleg, hvor også Thorsten Fries stemplede ind i målet med flere store redninger.

Den helt store oplevelse var dog Reinier Taboada, der endte med at lave ni mål. Cubaneren var en fryd for øjet i det meste af hvad han foretog sig, og når han rammer det niveau, er det de færreste, der kan dæmme op for ham i den danske liga. Taboada var dog ikke ene om at gøre det.

adp-as.dk

De mange redninger fra Fries dannede også grobund for, at FHK fik gang i kontrafasen, hvilket Martin Bisgaard udnyttede til flere gange at score på kontra. I alt endte fløjspilleren, efter en skidt indledning på kampen, med at bidrage med fem mål i FHK-sejren, der blev på 35-32.

FHK spiller igen på torsdag, hvor modstanderen er Blåbjerg fra Danmarksserien i pokalturneringen. Fredag gælder det en sidste træningskamp på udebane mod Bjerringbro-Silkeborg, inden FHK genoptager ligaen den 4. februar mod SønderjyskE.