DMI har udsendt en varsel om risiko for kraftig regn over den sydlige del af landet torsdag. En front med regn og byger, som lokalt kan være kraftige og ledsaget af torden, er på vej op over landet fra sydvest. Fronten bevæger sig langsomt, og regnen kan i perioder være intens, hvilket øger risikoen for, at der lokalt falder mellem 30 og 50 mm regn fra tidligt torsdag morgen til torsdag aften.

Varslingen gælder fra torsdag kl. 04:00 til torsdag kl. 20:00. Ifølge DMI kan regnen være meget ujævnt fordelt. Der er risiko for kraftig regn, specielt i områder som Middelfart og Kolding, hvor DMI advarer om, at der kan falde mellem 30 og 50 mm regn i varslingsperioden. Der er ikke varslet kraftig regn i Fredericia på nuværende tidspunkt.

DMI opfordrer til ekstra forsigtighed, da store mængder vand kan føre til oversvømmelser i lavtliggende områder såsom kældre, vejbaner, viadukter samt områder nær søer, åer og vandløb. Desuden kan trafikken blive påvirket, og der er risiko for strømafbrydelser. For at minimere skader råder DMI til, at man tjekker tagrender, nedløbsrør og afløbsriste ved sin bolig, nedsætter hastigheden, mens man kører for at undgå akvaplaning, og undgår at køre ud i vand, hvor dybden ikke kan vurderes.