Middelfart Marina danner ramme om mange forskellige muligheder og mødesteder mennesker imellem. Og det bliver der snart endnu mere plads til. For Eng- og Strandhusene begynder så småt at skyde i vejret, og onsdag var der det første rejsegilde på et af de i alt seks huse.

Alle husene skal bidrage til aktiviteter på Middelfart Marina og vil efter planen blandt andet blive brugt af dagplejen, vuggestuer- og børnehaver, skoler og ungdomsuddannelserne. Marinaen skal nemlig bruges som et læringsmiljø – med god hjælp fra kommunens naturvejledere og Naturpark Lillebælt.

Der kommer for eksempel et udekøkken og et madpakkehus, der udover de mange børn og unge også er tiltænkt til sejlerne, alle kommunens borgere og foreninger og andre, der kommer på besøg i Danmarks bedste marina, når bygningerne står færdig til sommerferien.

Der er i forbindelse med opførelsen af husene tænkt over højtvandssikring og valg af materialer. Så kommer der højvande som ved stormen i oktober sidste år, kan husene lukkes af, og eventuelle beskadige materialer kan nemt udskiftes.