Trafikken kan drille en smule i påskeferien. Det gælder især de kommende dage, hvor mange benytter helligdagene til at tage på ferie, i sommerhus eller til familiesammenkomst.

En påskefrokost med sild, æg og snaps, udflugter med børnene i det skønne forårsvejr og en tur i sommerhus med familie og venner. Der er masser af grunde til, at påskeferien har det med at smitte af på trafikken på vejene – og i år er ingen undtagelse.   

Vejdirektoratet vurderer, at der er størst risiko for kø og forlænget rejsetid i den første halvdel af påskeferien. Det gælder blandt andet fredag 22. marts, hvor påskens første ferietrafik vil blande sig med eftermiddagens myldretidstrafik, når folk skal hjem fra arbejde.

Ferietrafikken fortsætter lørdag 23. marts, onsdag 27. marts og skærtorsdag 28. marts, hvor der alle dage vil være perioder med mange biler på de veje, der er kendetegnet ved, at de går på tværs af landet fra hovedstadsområdet mod Fyn og Jylland.

Sommerhussæsonen bliver for alvor skudt i gang i påskedagene, og det betyder en øget trafikmængde omkring de store sommerhusområder rundt om i Danmark. Det gælder især langs den jyske vestkyst og i Nordsjælland. På de større rejsedage kan man derfor forvente tæt trafik på rute 11 mellem Ribe og Ringkøbing, rute 16 Hillerødmotorvejens forlængelse og rute 21 mod Sj. Odde.

Vejdirektoratet anbefaler, at man så vidt muligt kører uden for de mest trafikerede tidsrum på de store rejsedage. Hvad angår hjemmerejsetrafikken, så forventer Vejdirektoratet, at den vil sprede sig over flere dage og dermed forløbe uden de store forsinkelser.

Vejdirektoratet er lige nu i gang med at udbygge E45-motorvejen mellem Vejle og Skanderborg fra fire til seks spor på en ca. 38 kilometer lang strækning. Dette kan give anledning til forlænget rejsetid, da der vil være trafikale restriktioner langs strækningen i begge retninger.

I påsken er der opstart på et nyt vejarbejde på Motorring 3, hvor der skal foretages reparation af de motorvejsbroer, der fører motorvejen over Hillerødmotorvejen og Gladsaxe Ringvej. Det betyder, at der vil blive kørt med nedsat hastighed og indsnævring af spor, hvilket øger risikoen for længere rejsetid.

I det hele taget vil der være masser af vejarbejde i 2024, hvor der er planlagt mere udskiftning af asfalt og vedligeholdelse af broer og tunneler end normalt. På Trafikinfo.dk kan man altid følge med i, hvor der bliver udført vejarbejde.

Gode råd:

  • Kør udenfor de mest trafikerede tidsrum og afsæt lidt ekstra tid til rejsen.
  • Hold dig opdateret om den aktuelle trafiksituation både før og under køreturen på Trafikinfo.dk.
  • Hold god afstand til den forankørende, og vær opmærksom på midlertidige hastighedsnedsættelser, for eksempel ved vejarbejder.
  • Tjek vejrudsigten, inden du tager afsted.
  • Hav drikkevarer med i bilen.
  • Lyt til P4 Trafik under køreturen.