Tour de France 2023 kom til en dramatisk afslutning med den traditionelle massespurt i Paris, hvor den belgiske rytter Jordi Meeus fra BORA-Hansgrohe leverede en sensationel præstation.

Meeus overraskede alle og kom først over målstregen på Champs-Élysées, efterfulgt af Jasper Philipsen fra Alpecin-Fenix og Dylan Groenewegen fra Jayco AlUla, der henholdsvis tog anden- og tredjepladsen.

Det var en intens spurt til sidst, og den yngre Meeus formåede at overgå Philipsen og Groenewegen med en imponerende acceleration i de sidste meter af etapen. Hans sejr på den prestigefyldte sidste etape af Tour de France markerer et højdepunkt i hans karriere og lægger stærke forventninger for hans fremtid i cykelsporten.

Den danske rytter Mads Pedersen fra Trek-Segafredo kørte en stærk etape og blev nummer fire. Pedersen kæmpede bravt i spurten, men det var Meeus, der endte med at tage triumfen.

Den sidste etape af Tour de France er berømt for sin massespurt på Champs-Élysées og er en af de mest prestigefyldte sejre for sprintere i professionel cykling. Med Meeus’ utrolige præstation er hans navn nu skrevet ind i Tour de France’s historiebøger.