Antologi betyder blomstersamling på græsk. Og det er i den betydning, man skal forstå titlen ”Our Anthology” – en ny udstilling på CLAY Keramikmuseum med 14 unge keramikere fra Danmark og Sydkorea.

– Vi ser vores udstilling som en smuk gestus mellem Danmark og Sydkorea, hvor vi gennem kunsten overrækker en buket til hinanden som tak for vores nysgerrighed og lyst til at lære af og fra hinanden, fortæller keramiker Laura Godsk Vestergaard, der sammen med koreansk/canadiske Inkyong Lee står bag udstillingen, oplyser CLAY.

De to mødtes for fem år siden på Det Kongelige Akademi på Bornholm. Deres venskab har inspireret dem til at skabe en udstilling, hvor hver af deltagerne har skabt et nyt værk, der afspejler dem selv og deres praksis. Eneste benspænd har været, at værkerne skulle kunne være i en mindre transportkasse for at kunne rejse mellem Danmark og Sydkorea. Et kunstværk behøver jo heller ikke at være fysisk stort for at gøre indtryk!

Udstillingen har i efteråret været vist hos GalleryMEME i Seoul, Sydkorea, og kan nu fra fredag d. 24. nov. – 25. feb. 2024 opleves på CLAY Keramikmuseum. Til foråret rykker udstillingen videre til Gallery Format Artspace i København.
Alle er velkomne til åbningen på CLAY fredag d. 24. nov. kl. 15.00.

De deltagende kunstnere er:

Fra Danmark: Anette Leegaard Fuhlendorff, Esben Schakenda Kaldahl, Inkyong Lee, Laura Godsk Vestergaard, Maja Ejby, Thea Dejligbjerg Djurhuus og Zarathea Gården Hurtig.

Fra Sydkorea: Ham Yeeyoung, Han Seri, Kim Jihyun, Lee Hwihyang, Lee Minjae, Lim Yunjun og Park Jungmin.

Udstillingsprojektet er støttet af:
Kulturministeriet
Den Danske Ambassade i Korea
Statens Kunstfond
Poul Johansen Fonden

https://www.ibc.dk/fredericia-middelfart/uddannelser/hf-og-vuc/