Campuschef Jakob Lund fra IBC Fredericia Middelfart er tilfreds, når han ser fremgangen i optagelserne på skolen. Ifølge Jakob skyldes fremgangen en målrettet indsats for at gøre HHX-uddannelsen mere tydelig for de unge og arbejdet med at skabe et stærkt socialt og fagligt sammenhold.

– I virkeligheden er det et langt sejt træk, hvor vi har arbejdet på at gøre HHX tydeligere for de unge mennesker. De økonomiske fag har fået en større plads i samfundet. Vi arbejder målrettet på god trivsel, hvor socialt og fagligt sammenhold skaber noget stærkt, siger Jakob Lund.

Skolen har også fokus på iværksætteri og har formået at koble det til studentereksamen, hvilket skiller dem ud fra andre skoler. Jakob understreger dog, at de stadig har den almene del af undervisningen, som mange elever værdsætter.

– Mange kommer nok fordi de har en forhåndsinteresse, men man behøver ikke arbejde i en bank, når man har taget en hhx. Vi uddanner jo til alt muligt, og vi opfordrer til, at man stadig går sine egne veje, fortæller Jakob Lund.

TV-program spiller også en rolle

Løvens Hule har inspireret mange unge til at vælge en uddannelse som HHX.

– Vi har virkelig trykket på de sidste 5-8 år. Løvens Hule og iværksætteri har også sat fokus på vores uddannelse, men vi har formået at koble det til studentereksamen. Det er noget, der skiller os ud, samtidig med at vi også tilbyder den almene del af undervisningen, som mange måske gerne vil have i rygsækken, slutter Jakob Lund.